2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nehéz megemészteni, amit a természet ellen elkövetünk

Nem csak az óceánokba jutó műanyaggal mérgezzük az állatokat – most egy japán szarvas halálát okozta az élőhelyén szerteszét heverő plasztikszemét.

Több mint három kiló műanyagot, főként zacskót operáltak ki egy szarvas gyomrából Japánban – számolt be a Nara Szarvas Védelmi Egyesület közleménye alapján az Origo.

A festői szépségű kertjeiről, templomairól és a szelíd szarvasairól ismert kertben, a Todaiji-templom közelében találtak rá a súlyosan lefogyott állatra, amely másnapra el is pusztult.

A boncolás kiderítette, hogy a szarvas gyomrában felhalmozódott többkilónyi műanyag akadályozta meg, hogy az élelem felszívódjon, ez vezetett az állat halálához.

A szarvas, mint sok más állat is, megeszi a műanyagot, mert nem tud különbséget tenni a szintetikus és az ehető élelem között. Ezért is figyelmeztetik a parkba látogatókat, hogy ne szemeteljenek a parkban. Emellett az  egyesület speciális, környezetbarát, természetes anyagból készült zacskókat, zsákokat árul.

Szarvas a Nara parkban Fotó: Nagy János József

A természetkárósító hulladékkal már magyar patásoknak is meggyűlt a bajuk, ugyanakkor leggyakrabban a tengerben még inkább megtévesztő plasztik elfogyasztása miatt végzetesen megbetegedő cetfélékről kapunk hírt.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam