2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Félre a fóliával!

Negyvenötféle zöldségről és gyümölcsről távolítja el a fóliát a Tesco két brit Extra áruházban, hogy egy hónapos kísérlet során gyűjtsön adatokat a cég műanyaghulladék-csökkentési programjához.

Alma, banán, hagyma, gomba, paprika – többek között ezek az élelmiszerek szabadulnak meg műanyag csomagolásuktól. A kísérlet egy komplex terv része, melynek célja, hogy a Tesco zöldebb céggé válhasson – írja a Guardian nyomán a Forbes.

A brit áruházlánc még idén szeretné kitiltani a nehezen újrahasznosítható csomagolásokat, 2025-re pedig minden csomagolás teljes egészében újrahasznosíthatóvá válna.

„Reméljük, hogy a tesztprojekt népszerű lesz a vásárlók körében” – mondta Sarah Bradbury, a Tesco minőségigazgatója, aki szerint nemcsak műanyaghulladék-termelés szempontjából elemzik majd az eredményeket, hanem élelmiszer-pazarlási szempontból is.

Fotó: www.geograph.org.uk

Utóbbi téma régóta foglalkoztatja a Tescót, aminek magyar ága az Élelmiszerbank Egyesület legnagyobb kereskedelmi beszállítójának számít, az angol anyacég pedig 2030-ra szeretné elérni, hogy az élelmiszer-ellátási lánc egészében felére csökkenjen a pazarlás mértéke.

Neked ajánljuk
A világ óceánjainak civilizációtól eldugott, legtávolabbi zugaiban is jelen van a műanyag A benépesült élettel a Csendes-óceán északi szemétszigete Szuperférgekkel bontanák le a műanyagot ausztrál kutatók A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: forbes.hu
Vissza
Hírfolyam