2019. június 26., János, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Félre a fóliával!

Negyvenötféle zöldségről és gyümölcsről távolítja el a fóliát a Tesco két brit Extra áruházban, hogy egy hónapos kísérlet során gyűjtsön adatokat a cég műanyaghulladék-csökkentési programjához.

Alma, banán, hagyma, gomba, paprika – többek között ezek az élelmiszerek szabadulnak meg műanyag csomagolásuktól. A kísérlet egy komplex terv része, melynek célja, hogy a Tesco zöldebb céggé válhasson – írja a Guardian nyomán a Forbes.

A brit áruházlánc még idén szeretné kitiltani a nehezen újrahasznosítható csomagolásokat, 2025-re pedig minden csomagolás teljes egészében újrahasznosíthatóvá válna.

„Reméljük, hogy a tesztprojekt népszerű lesz a vásárlók körében” – mondta Sarah Bradbury, a Tesco minőségigazgatója, aki szerint nemcsak műanyaghulladék-termelés szempontjából elemzik majd az eredményeket, hanem élelmiszer-pazarlási szempontból is.

Fotó: www.geograph.org.uk

Utóbbi téma régóta foglalkoztatja a Tescót, aminek magyar ága az Élelmiszerbank Egyesület legnagyobb kereskedelmi beszállítójának számít, az angol anyacég pedig 2030-ra szeretné elérni, hogy az élelmiszer-ellátási lánc egészében felére csökkenjen a pazarlás mértéke.

Neked ajánljuk
Lengyelország is küzd a műanyaghulladékkal Nehéz megemészteni, amit a természet ellen elkövetünk Környezetvédelmi világnap – a levegőszennyezés elleni küzdelem jegyében 3 milliót is lehet nyerni a napelempályázaton Új magyar hulladékgazdálkodási stratégia készül
Tovább a forrásra: forbes.hu
Vissza
Hírfolyam