2020. július 15., Henrik , Roland
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hamarosan a Tisza-tavat tisztítják a PET Kalózok

Az immár hagyományosnak mondható Felső-Tiszai PET Kupa sorozatot idén a Tisza-tavi futammal bővíti a környezetvédelem iránt elkötelezett Természetfilm.hu Egyesület.

A június 14. és 18. között zajló PET Kupa keretében a csapatok Tiszafüredtől Kisköréig eveznek saját építésű pillepalack hajóikon, hogy megtisztítsák a folyót és a tavat a felhalmozódott, főként pillepalack hulladéktól.

A szervezők előzetesen tizenkét különösen szennyezett területet mértek fel, a csapatok főként ezeken a szakaszokon gyűjtik a hulladékot.

A Tisza-tó nagy vízfelülete, különleges élővilága, fejlett parti infrastruktúrája miatt ideális turisztikai célpont Fotó: petkupa.hu

A PET Kalózok közel egy évtizedes munkájuk fontos elismerésének értékelték, amikor a Közép-tiszai Vízügyi Igazgatóság felvetette egy Tisza-tavi rendezvény lehetőségét. 

A rendezvényen 7 hajós csapat indul, őket egészíti ki a vízi kenus és a szárazföldi biciklis különítmény. A csapatokat a közösségi adománygyűjtésből épült, pillepalackokon lebegő hulladékgyűjtő hulladékhajó, az M.V. PETényi anyahajó kíséri.

A szervezők vasárnaptól mindhárom hulladékgyűjtő napra várják azokat a helybélieket, akik a szárazföldi gyűjtésben szívesen segítenének. A hulladékgyűjtéshez zsákokat és kesztyűket kapnak a résztvevők, a kerékpárokat a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum biztosítja.

Esténként ismeretterjesztő filmvetítés és előadások várják az érdeklődőket. A versenyt záró eredményhirdetésre és díjátadóra június 18-án 15 órától kerül sor. A PET Kalózok sok szeretettel várják az érdeklődőket!

Az esemény szakmai partnere a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége és az NHSZ Tisza Nonprofit Kft., ennek köszönhetően az összegyűjtött hulladékok fele újrahasznosul és körforgásban marad. A rendezvény az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósul meg.

További információk és részletes program: petkupa.hu/hu_HU/tisza-tavi-verseny

A szervezők helyiek csatlakozását is várják!
Jelentkezés a szárazföldi kerékpáros különítménybe:
Ivánfi Csanád +36 20 206 9194, ivanfi.csanad(kukac)gmail.com

Neked ajánljuk
A növényekre is ártalmas a természetbe kerülő plasztik A betétdíj oldhatja meg a palackproblémát Rekordmagasságba emelkedett a világ elektromos hulladékának mennyisége az elmúlt évben Már javában zajlik a felkészülés az egyszer használatos műanyagok betiltására Adomány a kikindai idősek otthonának
Forrás: Élő Bolygónk
Vissza
Hírfolyam