2019. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vanatu kormánya könyörtelen határozottsággal áll a szemét útjába

Az egyszer használatos pelenkák megkönnyítik az anyák amúgy sem egyszerű dolgát, utána viszont nagyon hamar – egyelőre – újrahasznosításra is alkalmatlan szemétté válnak. A  kis szigetország ezért betiltja a használatukat.

Óriási gondot jelent a szemét a csendes-óceáni Vanuatu számára: a klímaváltozás következtében emelkedő vízszint miatt amúgy is szenvedő szigetcsoport partjainál felgyűlik az óceáni szemét. Ezért kénytelen élen járni a környezetvédelmi intézkedésekben:

a műanyag zacskókat, evőeszközöket, poharakat stb. már korábban betiltották, most jönnek az eldobható pelenkák.

Az intézkedés 20 ezer csecsemőt érint, a szüleik nem örülnek a tiltásnak, ám a kormány hajthatatlannak tűnik. Mike Masauvakalo külügyminiszter szerint a szemétből a műanyag a vízbe, majd az élelmiszerláncba kerül, amit meg kell akadályozniuk. Igyekeznek kidolgozni megfelelő alternatívákat, tudják, hogy még hosszú út áll előttük, de azt mondják, nincs más választásuk – írja a Player.

Fotó: pixabay.com
Neked ajánljuk
12 ezren szedik a szemetet az utak mentén Tiszta lesz a Tisza: az államfő kezdeményezésére megoldás született a Felső-Tisza állami hulladékmentesítésére Kukákat tesznek a kukák mellé Nagykanizsán A világ több vezető cége tervezi csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását Költséghatékony, kényelmes és környezetbarát megoldás – a menstruációs kehely
Tovább a forrásra: player.hu
Vissza
Hírfolyam