2020. augusztus 9., Emőd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Műanyagszeméttől pusztulnak a világ leghíresebb japán szarvasai

A probléma sajnos megint csak az emberek nemtörődömségéből fakad. 

Nara városát 710-ben alapították, és Tokió, illetve Kiotó előtt Japán első fővárosa volt. Itt található a világ legnagyobb bronz Buddha-szobra, de a város nemcsak erről híres, hanem a templomegyüttesek között és a parkokban szabadon kószáló szarvasokról is.

Az egyébként híresen félénk állatfaj itteni példányai elképesztően közvetlenek: nem csoda, hiszen ma már évente több mint kétmillió turista látogat el Narába, akik a helyi üzletekben kapható, speciális senbei kekszekkel etethetik, azután simogatják őket, szefiznek velük.

Fotó: Dariusz Jemielniak/ Wikimedia Commons

A probléma sajnos megint az emberi gondatlanságból fakad:

A turisták az engedélyezett étel helyett összevissza etetik az állatokat, a műanyag tányérokat, csomagolópapírokat és zacskókat pedig szétdobálják. Az ételillatú szemetet ezután az állatok megeszik, megbetegszenek, és belehalnak.

Az elmúlt három hónapban 14 szarvas halt meg, ebből kilencnek annyi műanyagot találtak a gyomrában, hogy az állatorvosok teljesen ledöbbentek. Volt olyan állat, amely 4,3 kilogramm műanyagot nyelt le. Ez teljesen blokkolta az emésztőrendszerét, nem tudott többet enni, és szabályosan éhen halt.

Neked ajánljuk
Óvatosan a bioműanyaggal! Megkezdődik az illegális szemétlerakók felszámolása Megkezdődött a „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt végrehajtásának előkészítése Egyre gyakrabban lehetnek szélsőséges szárazságok Közép-Európában Már az idén elkezdhetik gyártani a világ legolcsóbb villanyautóját
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam