2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Műanyagszeméttől pusztulnak a világ leghíresebb japán szarvasai

A probléma sajnos megint csak az emberek nemtörődömségéből fakad. 

Nara városát 710-ben alapították, és Tokió, illetve Kiotó előtt Japán első fővárosa volt. Itt található a világ legnagyobb bronz Buddha-szobra, de a város nemcsak erről híres, hanem a templomegyüttesek között és a parkokban szabadon kószáló szarvasokról is.

Az egyébként híresen félénk állatfaj itteni példányai elképesztően közvetlenek: nem csoda, hiszen ma már évente több mint kétmillió turista látogat el Narába, akik a helyi üzletekben kapható, speciális senbei kekszekkel etethetik, azután simogatják őket, szefiznek velük.

Fotó: Dariusz Jemielniak/ Wikimedia Commons

A probléma sajnos megint az emberi gondatlanságból fakad:

A turisták az engedélyezett étel helyett összevissza etetik az állatokat, a műanyag tányérokat, csomagolópapírokat és zacskókat pedig szétdobálják. Az ételillatú szemetet ezután az állatok megeszik, megbetegszenek, és belehalnak.

Az elmúlt három hónapban 14 szarvas halt meg, ebből kilencnek annyi műanyagot találtak a gyomrában, hogy az állatorvosok teljesen ledöbbentek. Volt olyan állat, amely 4,3 kilogramm műanyagot nyelt le. Ez teljesen blokkolta az emésztőrendszerét, nem tudott többet enni, és szabályosan éhen halt.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán A Tisza-tavi PET Kupa indulói idén is felvették a harcot a szeméttel Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam