Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 31., Árpád
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

100 százalékban újrahasznosított műanyagból készít vizespalackot a Nestlé

A bejelentés fontos mérföldkő, amely megfelel a Nestlé csomagolóanyagok újrahasznosításával kapcsolatos vállalásainak, innovatív megközelítésének, és a körforgásos gazdaság iránti elkötelezettségének.

Európában elsőként Belgiumban jelenik meg a piacon a Nestlé Valvert ásványvizének új palackja, s ezzel az első belga természetes ásványvízmárka lesz, amely teljes mértékben újrahasznosított PET-ből (rPET) készült palackot használ  – írja a Trade magazin.

Az új palack – melyet a Nestlé először Európában vezet be – 100%-ban újrahasznosított PET-ből, azaz rPET-ből készül. Ez azt jelenti, hogy a Valvert kizárólag régi palackokból állítja elő az újakat, és nincs szükség új PET-nyersanyag felhasználására, ráadásul anyaga újrahasznosítható.

Forrás: Nestlé Waters/youtube.com

„Úgy gondoljuk, hogy a Valvert 100%-os rPET-palackja gyökeres változást hoz a fenntartható csomagolóanyagok terén, s elősegíti a palackból palackot szemléletű körforgásos gazdaságot” – mondta Emmanuel Gruffat, a Nestlé Ásványvíz üzletágának Benelux államokért felelős ügyvezető igazgatója.

A Nestlé 2019 januárjában jelentette be azt a jövőképet, melyben kitűzte, hogy semmilyen termékcsomagolása, így a műanyagok sem végezhetik szemétlerakóban vagy szemétként a tengerekben, óceánokban és édesvizekben.

„A Nestlé nagyobb felelősséget kíván vállalni egy fenntarthatóbb jövő kialakításában, és a fogyasztók felé” – mondta Michel Mersch, a Nestlé Belgilux igazgatója. Hozzátette: „Eltökéltek vagyunk, hogy minden lehető lehetőséget megvizsgáljuk a műanyagszemét jelentette kihívás megoldására. Minden olyan megoldással élni fogunk, ami egy kicsit is számít, így új anyagokon dolgozunk, javítjuk a gyűjtés és újrahasznosítás mértékét, és igyekszünk szemléletváltást elérni”.

Forrás: Valvert/facebook.com
Neked ajánljuk
Darálóval veszi fel a harcot a lomokkal az FKF Nap mint nap, mit sem sejtve hintjük tele apró plasztikkal a világot Megtisztultak Velence csatornái Valószínűleg az „évszázad legrosszabb éve volt” a tavalyi Ausztráliában Innovatív eszközök napelemekhez
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam