2020. január 29., Adél
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb repülőtársaság szakít a műanyagokkal

Közel 70 tonnával kevesebb műanyag kerül az Iberia járatainak fedélzetére: leginkább csomagolóanyagokat „tiltanak ki”, helyettük papírt használnak majd.

A spanyol légitársaságnak kiemelten fontos a fenntarthatóság, ezért több stratégiát is kidolgoztak már a műanyagok újrahasznosítására, újrahasználatára, a felhasznált mennyiség csökkentésére – írja a vállalat közleménye alapján az Airportal.

Legutóbbi kezdeményezésük elsősorban a fedélzetre vitt műanyag mennyiségének csökkentését célozza, összesen 68,5 tonna műanyagtól tudnak így éves szinten megszabadulni.

Plasztik helyett papírba csomagolják a jövőben a takarókat és párnákat, ezzel önmagában 34 tonna műanyagot spórolnak meg. A fejhallgatók a turista- és business osztályon, valamint a hosszútávú járaton a gyermekeknek szánt csomagok sem lesznek a jövőben becsomagolva, a keverőkanalakat bambuszból készült eszközökre cserélik, a használt ágyneműket, takarókat és párnákat pedig az eddigieknél vékonyabb plasztikcsomagba gyűjtik.

Fotó: Iberia Airlines/Wikimedia Commons

Az Iberia már korábban elindított egy programot LIFE+ Zero Cabon Waste program néven, amelynek köszönhetően a gépek fedélzetén keletkező hulladék 80 százalékát újrahasznosítják.

Egyre több légitársaság látja be, hogy ha flottájuk elképesztő mértékű kibocsátásán nehezen tudnak segíteni, legalább más területen lépniük kell a működésükkel járó környezeti ártalmak csökkentéséért: többek között az ausztrál Quantas és a portugál Hi Fly is műanyagcsökkentő intézkedéseket jelentett be.

Neked ajánljuk
Ingyenes lehet a veszélyes hulladék kezelése Célkeresztben Magyarország legnagyobb illegális szemétdombjai Gyötrő kérdések a gyűjtőedény felett Kizöldül az amerikai PepsiCo Algapavilon hozta el a természet üzenetét Davosba
Tovább a forrásra: airportal.hu
Vissza
Hírfolyam