2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A műanyagmentesség jegyében újít az osztrák Spar

A Spar Austria új akcióval próbálja csökkenteni a csomagolással járó hulladékot. A cég osztrák vásárlói mostantól saját élelmiszer-tárolóikba is kérhetik a felvágottat, a húsokat és a különböző sajtokat.

A kereskedelmi lánc még 2018-ban tesztelte az elképzelést. Ezután az illetékes szerveknél megkezdődött az eljárás engedélyeztetése – számolt be róla a Magyar Mezőgazdaság.

A cég reméli, hogy ezzel a lépéssel jelentősen csökkenti a hulladéktermelését és a vásárlókat is ösztönzi, hogy az újrahasznosítható, környezetbarát csomagolások irányába mozduljanak el.

A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a kiszolgálás során miként tudják a Spar munkatársai azt biztosítani, hogy a vásárlók saját ételhordói ne érintkezzenek a Spar dolgozóival, a mérleggel, a pulttal, illetve más eszközökkel, melyeket a termékek feldarabolására, mozgatására használnak, hiszen a szigorú higiéniai előírások betartása ebben az esetben is a legfontosabb szempont.

Fotó: spar.at

Ennek megfelelően a kiszolgálás folyamatára egy ötlépéses szabályrendszert alkottak. A vevő előbb egy tálcára helyezi az élelmiszer tárolóját, ezt követően a tálcát a mérlegre helyezik, melyet lenulláznak, majd megtöltik az edényt a kívánt termékkel. Negyedik lépésként a tálcán visszanyújtják az edényt a vevőnek, melyet végül maga zár le, illetve az árcédulát is maga ragasztja a tároló tetejére.

Neked ajánljuk
Idén is sikeres volt a takarítási világnap Környezettudatosságra buzdít a Katona József Színház társulata Az AVON is igyekszik alakítani a környezeti lábnyomán Még lehet jelentkezni a kéktúrázás napjára Mutatjuk a 2020-as hazai energiamixet
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam