2019. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Acélos eltökéltséggel megoldható a műanyagválság

Az APEAL (Európai Gyártók Szövetsége az Acél Csomagolásért) szerint itt az ideje megkülönböztetni az „újrahasznosítható” és a „valóban újrahasznosítható” anyagokat.

Az Európai Unióban évente nagyjából 88 millió tonna étel kerül a szemétbe. A műanyag csomagolás ugyan meghosszabbítja az élelmiszerek eltarthatóságát, de újrafelhasználni azt csak véges alkalommal lehet – fogalmaz a Trade Magazin.

Itt jön képbe az acél, amely 100 százalékig véd a fénytől, víztől és levegőtől, így az így csomagolt és tárolt élelmiszer sokkal tovább tartható el, mint más csomagolóanyagok esetében.

Ráadásul az acélt akárhányszor fel lehet használni újra, méghozzá minőségbeli változás nélkül.

Fotó: pixabay.com

Ha a kiskereskedők valóban ki akarják venni a részüket a fenntarthatósági törekvésekből, meg kell fontolniuk az acél mint csomagolóanyag minél nagyobb arányú felhasználását.

Neked ajánljuk
12 ezren szedik a szemetet az utak mentén Tiszta lesz a Tisza: az államfő kezdeményezésére megoldás született a Felső-Tisza állami hulladékmentesítésére Kukákat tesznek a kukák mellé Nagykanizsán Trópusi vihar pusztít Houstonban Kis képes lepkeház – Könyv és művészeti alkotás
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam