2020. augusztus 6., Berta, Bettina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Acélos eltökéltséggel megoldható a műanyagválság

Az APEAL (Európai Gyártók Szövetsége az Acél Csomagolásért) szerint itt az ideje megkülönböztetni az „újrahasznosítható” és a „valóban újrahasznosítható” anyagokat.

Az Európai Unióban évente nagyjából 88 millió tonna étel kerül a szemétbe. A műanyag csomagolás ugyan meghosszabbítja az élelmiszerek eltarthatóságát, de újrafelhasználni azt csak véges alkalommal lehet – fogalmaz a Trade Magazin.

Itt jön képbe az acél, amely 100 százalékig véd a fénytől, víztől és levegőtől, így az így csomagolt és tárolt élelmiszer sokkal tovább tartható el, mint más csomagolóanyagok esetében.

Ráadásul az acélt akárhányszor fel lehet használni újra, méghozzá minőségbeli változás nélkül.

Fotó: pixabay.com

Ha a kiskereskedők valóban ki akarják venni a részüket a fenntarthatósági törekvésekből, meg kell fontolniuk az acél mint csomagolóanyag minél nagyobb arányú felhasználását.

Neked ajánljuk
Régi hagyomány, új alapanyag – plasztikladikot avatott a PET Kupa Ez a pápai család a portájukon túl is lépett a szemét ellen Sosem látott szinteket ér el az elektromos hulladék mennyisége Tovább nőtt hazánkban az elektromos autók száma Csökken a szénerőművek szerepe a globális energiamixben
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam