2020. július 14., Örs, Stella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

17 hajóval indul a PET Kupa a Felső-Tiszán

Tizenhét hajóval indul szombaton a 7. Tiszai PET Kupa a Felső-Tiszán. A Tivadar és Záhony közötti, csaknem 80 kilométeres szakaszon augusztus 3. és 11. között naponta több tonna, főként műanyag hulladéktól tisztítják meg a folyót és árterét a csapatok.

A 7. Tiszai PET Kupa augusztus 3-án az újrahasznosított anyagokból készülő hajók megépítésével indul Tivadarban. A napi 10-20 kilométeres vízi távok megtétele után más-más helyszíneken köt ki a flotta – adta hírül a szervezők közleménye alapján az Origo.

A mintegy nyolcvan folyamkilométeres távon a szervezők nagy mennyiségű hulladékra számítanak a május végi árhullám után.

A szervezők júniusban a Tisza-tavon is indítottak futamot, az akkori rendezvény során három tonna hulladékot szedtek össze a résztvevők Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Természetfilm.hu Egyesület hetedik alkalommal hirdette meg a versenyt a Felső-Tiszán. A szervezők évek óta dolgoznak a Tisza és mellékfolyóinak tisztításán. Az eseményen vállalati és baráti csapatok, önkéntesek vesznek részt.

A magyar hulladékgazdálkodást koordináló NHKV Zrt. és az Innovációs és Technológiai Minisztérium – mint a rendezvény fő támogatója – kenukkal vesz részt a folyami műanyagszennyezés elleni eseményen. A versenyen jelen lesznek a Felső-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság hajói és a Felső-Tisza-Vidéki Búvár és Vízimentő Egyesület motorosai.

A PET Kupa során összeszedett hulladékok körforgásban tartását az esemény szakmai partnere, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége koordinálja.

A verseny fővédnöke Áder János köztársasági elnök, védnökei Kollarik Tamás, a Magyar Média Mecenatúra program koordinátora, a Médiatanács tagja, valamint Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Neked ajánljuk
Tetemes mennyiségű szeméttől kellett megtisztítani a Szamost Papírból készül környezetbarát borospalack Újabb környezettudatos termékekkel jelentkezik a Spar Már javában zajlik a felkészülés az egyszer használatos műanyagok betiltására Adomány a kikindai idősek otthonának
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam