Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 5., Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Inkognitóban járnak a szemetelők Szegeden

A bekamerázott szegedi szelektív gyűjtőszigetre már nem autóval viszik az illegális hulladékot, hanem inkább gyalogosan vagy kerékpárral, így nehezebben azonosítható az elkövető.

A Hulladék Kommandó ha­­vi 160-180 óra folyamatos je­­lenlétének érezhető hatása van a szelektív szigeteknél, jel­­lemzően csökkent az illegálisan lerakott szemét – mondta el Koltainé Farkas Gabriella a delmagyar.hu-nak.  A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója ugyanakkor hangsúlyozta, hogy több másik szelektív szigetnél viszont nö­vekedett a mennyiség.

Ugyanakkor a bekamerázott szigeteken megnövekedett a gyalogosan, kerékpárral érkező illegális ­hulladékelhelyezést végzők száma. Az elkövetőket nehezebb azonosítani, mint ha rendszámos autóval érkeztek volna.

A tiltott elhelyezés 40 százaléka jellemzően komposzt, a többi lom, szelektív hulladék, illetve háztartási, vegyes szemét, de 5-10 százalékban előfordul veszélyes hulladék is.

Az illegális hulladéklerakók korántsem idilli állapotot hagytak hátra egy szegedi hulladékgyűjtő szigetnél 2018 augusztusában Fotó: hulladekvadasz.hu

Feljelentést akkor kezdeményezünk, amikor olyan hulladék kerül a tartály mellé, ami egyébként nem helyezhető el a gyűjtőszigeten – tudatta az ügyvezető, hozzátéve, fontos, hogy a lakosság is érezzen fe­lelősséget a környezetéért, és ebben elengedhetetlen a közös gondolkodás és cselekvés.

Neked ajánljuk
Darálóval veszi fel a harcot a lomokkal az FKF Nap mint nap, mit sem sejtve hintjük tele apró plasztikkal a világot Megtisztultak Velence csatornái Ingyen varr szájmaszkot egy varrónő, a szabásmintát is közreadta A Tesla hamarosan a közlekedési lámpák jelzéseit is felismerheti
Tovább a forrásra: delmagyar.hu
Vissza
Hírfolyam