2019. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lehet a kóla környezetbarát?

A Coca-Cola Oceania nevű kezdeményezésével azt szeretné bizonyítani, hogy igen.

A Coca-Cola Oceania és a Coca-Cola Amatil nemrég jelentette be, hogy komoly lépést tesz a fenntarthatóság felé: év végére minden, egyliteresnél kisebb műanyag palackjuk újrahasznosított műanyagból készül majd Új-Zélandon – írja a Supermarket News nyomán a Trade Magazin.

A plasztikhulladék mennyiségének csökkentése mellett a lépés évente 2900 tonna új műanyag gyártását teszi feleslegessé.

A Coca-Cola globális kötelezettségvállalása, a World Without Waste részeként a fentieken kívül 2030-ig összegyűjt és újrahasznosít minden eladott Coca-Cola-palackot vagy fémdobozt.

A Coca-Cola legfőbb iránya jelenleg a körforgásos gazdaság megvalósítása – legalábbis, ami a műanyag csomagolást illeti: a vásárlók megveszik a termékeket, az eldobott palackokat a cég összegyűjti, majd újra palackokat gyárt belőlük.

Megjegyezhetjük, hogy mivel a vállalat csomagolásai a tengereket szennyező hulladékok között több vizsgálat alapján is „kitüntetett” helyen állnak, nem kis elhatározásról van szó.

Neked ajánljuk
Szeretné szelektíven gyűjteni a szemetet? Megmutatjuk, hogy mit hogy, meg azt is, hogy mit:) A lehulló falevél valami új kezdete is lehet Tovább zöldíti csomagolásait az Unilever Nő a világ növényiolaj-termelése Északnyugat felé sodródik a leszakadt gigászi jégtömb (képgaléria)
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam