2020. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Papírcsomagolást kap a Kitkat a környezettudatosság jegyében

Japánban elképesztően sok ízváltozatban lehet kapni az édességet, így nem véletlen, hogy a Nestlé a japán piacon próbálta ki az utóbbi évek egyik legnagyobb újdonságát: papírra cserélik a műanyag csomagolást a Kitkaten. Ráadásul az új papírcsomagolással még origamizni is lehet, így akár darut is hajtogathatunk csokievés közben. 

A papírcsomagolásnak az a nehézsége, hogy a műanyaggal ellentétben elég nehéz olyanra megcsinálni, hogy újra is lehessen hasznosítani. Ezt bukta be a McDonald's, mely ugyan papírra cserélte a szívószálakat, cserébe azokat nem lehet újrahasznosítani. Hiába bomlik le a papír a műanyaghoz képest sokkal gyorsabban, a cél az lenne, hogy ne termeljünk fölöslegesen sok szemetet.

Balra az új, jobbra a régi csomagolás Fotó: Nestlé

Ezért nagy szó, amit a Nestlé állít, hogy ki tudtak fejleszteni egy újrahasznosítható papírcsomagolást. Először csak a nagyobb kiszerelésű Kitkateken tesztelik még a japán piacon belül is, ha beválik, akkor terjesztik ki valószínűleg egyéb piacokra is, de erről egyelőre még nem beszél a cég.

Hogy az emberek könnyebben megszokják a papírcsomagolást, a cég a japán piacra gondolva azt a játékot találta ki hozzá, hogy mindenki origamizzon darut magának a csomagolásból, hiszen erre is alkalmas a papír.

Neked ajánljuk
Az italgyártók növelik az újrahasznosított műanyagok arányát Komolyan veszi a műanyagkrízist a Nestlé 2040-re megújulóenergia-központ lehet Fukusimából Naperőműpark épül Kabán -57 fokos reggel Szibériában (videóval)
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam