2020. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több műanyagot gyártottunk, és többet is hasznosítottunk újra 2018-ban

Jól állunk a PET-palackok feldolgozásával is. Nagyjából 1618 ezer tonna műanyag-alapanyagot állítottak elő 2018-ban Magyarországon, csaknem 3 százalékkal többet, mint egy évvel korábban – írja a HVG a Magyar Műanyagipari Szövetség 355 cég bevonásával készült, éves jelentésére hivatkozva.

A dokumentumból kiderül, hogy az elmúlt év a nagyobb, nemzetközi hátterű vállalatok, főleg a csomagolóanyag- és az alkatrészgyártók számára erőteljes növekedést hozott, de volt példa vállalkozások bezárására is.

Fotó: shutterstock.com

A lap szerint a bővülés hátterében a hulladékok újrahasznosítása is állhat. Erre a szegmensre jut az összes feldolgozás 31,5 százaléka.

A 2,5 literes palackok gyártása 1,7 százalékkal esett, az ennél nagyobbaké 12,3 százalékkal nőtt. A fogyasztói igényekhez igazodva rendkívüli tempóban bővül a polietilén-tereftalát (PET) feldolgozása is, az év végére elérte a 110,8 ezer tonnát, ez 86,5 százalékos ugrás a 2010-es adathoz képest.

Neked ajánljuk
Betiltották a műanyag zacskókat a Fidzsi-szigeteken Kína is búcsút mond az egyszer használatos műanyagnak Építőelemek újrahasznosított műanyagból Évmilliók óta alakítja a természetet az emberi tevékenység Nagy keletjük van a Renault villanyautóinak is
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam