Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 1., Hugó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Belgrádban is betiltanák a műanyag zacskókat

Belgrád polgármester-helyettese bejelentette, hogy a városi képviselő-testület elé kerül az a javaslat, hogy a város 2020. január 1-jétől megtiltsa a műanyag zacskók árusítását, írja a Magyar Szó. A testület a hónap végén dönt a javaslatról, a kereskedők nejlon helyett papírszatyrot kínálhatnak.

Goran Vesić szerint az intézkedés révén Belgrád az első olyan európai városok között lesz, amelyek szintén meghozták ezt a döntést, ezért büszkék lehetnek városukra. Mint ismert, nemrégiben Ausztriában és Romániában is betiltották a műanyag zacskók árusítását. 

Fotó: shutterstock.com

Németországban szeptember végén tárgyalnak a javaslatról. A szatyrok magyarországi betiltásáért a Greenpeace indított petíciót, amit eddig több mint 212 ezren írtak alá.

A belgrádi polgármester-helyettes elmondta, egy évvel ezelőtt már tárgyaltak a kiskereskedelmi láncokkal arról, hogy 2020-tól nem használhatnak műanyag szatyrokat. Ezután a láncok bevezették, hogy már csak pénzért lehet venni szatyrokat, ennek az lett a következménye, hogy 60 százalékkal csökkent a műanyag szatyrok használata Belgrád területén.

Neked ajánljuk
Ígéretes baktériumra bukkantak egy hulladéklerakónál A lomok egyelőre maradnak az otthonokban Hol tart a körkörös gazdaság kiépülése? Több száz egyeddel ritkítják a yellowstoni park bölényállományát, a természetvédők tiltakoznak Rovelli Carlo: A valóság nem olyan, amilyennek látjuk – E-könyv
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam