2020. január 23., Rajmund, Zelma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kétmilliárdos fejlesztés az oroszlányi hulladékkezelőnél

Az Oroszlány, Tata és több kistelepülés hulladékkezelését végző társaság uniós támogatással  bővíti a helyi lerakót, 22 új járművet állít forgalomba, és szelektív hulladékkezelési rendszert vezet be.

A beruházás már most lehetővé teszi, hogy a térség hulladékát helyben deponálják. Korábban naponta 13 autó szállított szemetet Polgárdiba, ez évente 80 millió forintos többletköltséget jelentett – mondta el Óvári László, az Oroszlányi Környezetgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezetője az MTI-nek.

Az oroszlányi lerakó teljes kiépítése után 200 ezer köbméter vegyes hulladék kezelésére lesz alkalmas.

A létesítmény alatt geoelektromos szondákkal figyelik a szigetelés védelmét. A csurgalékvizet 1900 köbméteres medencébe gyűjtik és visszalocsolják a depóniára, ez az eljárás csökkenti a hulladék térfogatát.

A korábbi járműpark átlagos életkora meghaladta a 15 évet, ezeket leselejtezik, és újakat állítanak üzembe Fotó: www.okg.hu

A fejlesztés során új hulladékudvart építenek ki. Itt történik az előválogatás, az aprítás, a rostálás és a biológiai stabilizálás. A következő két évben az ellátási területen 41 ezer kukát osztanak szét, így a kommunális szemét mellett külön kell majd gyűjteni a csomagolási hulladékot, melyet a lerakón válogatnak szét.

Az Oroszlányi Környezetgazdálkodási Nonprofit Zrt. 30 településen végez hulladékszállítást Oroszlány, Tata és a Bakony térségében. A szolgáltatást 85 ezer ember veszi igénybe.

Neked ajánljuk
Biztatóan halad az óceántakarítás Az újévi hejehuja hordalékai... Egységes töltővel az elektronikai hulladék ellen Rekordütemben nő egy elvileg betiltott üvegházhatású gáz légköri koncentrációja Nemzetközi innovációs ötletverseny a vízválság megelőzéséért
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam