2020. június 6., Cintia, Norbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kétmilliárdos fejlesztés az oroszlányi hulladékkezelőnél

Az Oroszlány, Tata és több kistelepülés hulladékkezelését végző társaság uniós támogatással  bővíti a helyi lerakót, 22 új járművet állít forgalomba, és szelektív hulladékkezelési rendszert vezet be.

A beruházás már most lehetővé teszi, hogy a térség hulladékát helyben deponálják. Korábban naponta 13 autó szállított szemetet Polgárdiba, ez évente 80 millió forintos többletköltséget jelentett – mondta el Óvári László, az Oroszlányi Környezetgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezetője az MTI-nek.

Az oroszlányi lerakó teljes kiépítése után 200 ezer köbméter vegyes hulladék kezelésére lesz alkalmas.

A létesítmény alatt geoelektromos szondákkal figyelik a szigetelés védelmét. A csurgalékvizet 1900 köbméteres medencébe gyűjtik és visszalocsolják a depóniára, ez az eljárás csökkenti a hulladék térfogatát.

A korábbi járműpark átlagos életkora meghaladta a 15 évet, ezeket leselejtezik, és újakat állítanak üzembe Fotó: www.okg.hu

A fejlesztés során új hulladékudvart építenek ki. Itt történik az előválogatás, az aprítás, a rostálás és a biológiai stabilizálás. A következő két évben az ellátási területen 41 ezer kukát osztanak szét, így a kommunális szemét mellett külön kell majd gyűjteni a csomagolási hulladékot, melyet a lerakón válogatnak szét.

Az Oroszlányi Környezetgazdálkodási Nonprofit Zrt. 30 településen végez hulladékszállítást Oroszlány, Tata és a Bakony térségében. A szolgáltatást 85 ezer ember veszi igénybe.

Neked ajánljuk
Súlyosan alábecsülték az óceánok szennyezettségét A csomagolások fényes és árnyas oldaláról Az Országgyűlés később tárgyalja az egyszer használatos műanyagok betiltásával kapcsolatos javaslatot Füstbe ment egy rossz szokás A pálmaolaj vagy a betiltása a kevésbé fenntartható?
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam