2020. július 4., Ulrik
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Fujitsu is felveszi a harcot a műanyagáradat ellen

A japán számítástechnikai vállalat néhány héttel ezelőtti döntése alapján kibővíti vállalásait az üzleti tevékenysége során használt műanyagok mennyiségének csökkentésére, hogy ezzel is hozzájáruljon az óceánok műanyag-szennyezettségének enyhítéséhez.

Az óceánokban felhalmozódó műanyaghulladék mennyisége egyre komolyabb következményekkel jár a globális ökoszisztémára nézve. Ezt felismerve a Fujitsu a világon mindenütt felhívja dolgozói figyelmét a probléma súlyosságára, ezzel támogatva az ENSZ által kitűzött fenntartható fejlődési célok megvalósítását – számolt be a Computerworld.

A vállalat a klímaváltozás mellett a műanyagválságot tekinti a legfontosabb globális környezetvédelmi problémának, ezért világszerte számos intézkedést foganatosított a működése során keletkező műanyaghulladék és a műanyaghasználat csökkentésére:

ösztönzi a termékeiben és csomagolóanyagaiban felhasznált műanyagok mennyiségének visszaszorítását, újrafeldolgozhatóvá teszi őket, és mérsékli az irodai hulladéktermelést.

A vállalat emellett beszüntette irodáiban a műanyag poharak és szívószálak használatát, és többé nem kínál műanyag palackos italokat céges tárgyalóiban és kávézóiban. Az italautomatákban fokozatosan fém- vagy papírdobozos italokkal váltja ki a műanyag palackos termékeket, 7 millióról nullára szorítva ezzel a munkahelyi környezetben évente felhasznált műanyag palackok mennyiségét. 

2018 októberében a Fujitsu videóanimációt készített, hogy a vállalaton belül és kívül is felhívja a figyelmet az óceánok műanyag-szennyezettségének problémájára Fotó: FUJITSU Japan/youtube.com

A fentieken túlmenően a Fujitsu együttműködést indít használt termékek forgalmazására szakosodott külső partnerekkel. A 2019-es pénzügyi év második felétől többek között megkezdi a beszerzett alkatrészek műanyag csomagolásának újrahasznosítását, és az ellátási láncában felhasznált műanyagok és a termelődő műanyaghulladék mennyiségét is csökkenteni fogja.

Neked ajánljuk
A betétdíj oldhatja meg a palackproblémát A nukleáris hulladékok könnyebb kezelését szolgáló eljárásról tartottak online konferenciát Hangolódj mosogatószappannal a műanyagmentes júliusra Drámaian nőtt a fakitermelés az uniós országokban Adomány a szegedi Klinikai Központ dolgozóinak
Tovább a forrásra: computerworld.hu
Vissza
Hírfolyam