2020. február 27., Ákos, Bátor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Együtt a tiszta utakért

Szemétszedési akciót szervez a Magyar Közút szeptemberben.

A közutak mellett illegálisan lerakott hulladék összeszedésére hirdetett akciót szeptember 20-ára a Magyar Közút Nonprofit Zrt. – írja az MTI alapján a Magyar Nemzet online kiadása.

Pécsi Norbert Sándor, a szervezet szóvivője az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában azt mondta, az autópályák melletti pihenőkben sokszor azért sok a kommunális hulladék, mert a hétvégi házak tulajdonosai ott teszik ki a szemetet. Az alacsonyabb rendű utaknál főként a sitt és háztartási hulladék okoz gondot.

Csak ebben az évben 1,5 milliárd forintjába kerül a társaságnak a szemét elszállítása – ebből a pénzből akár 60 ezer tonna meleg aszfaltot is be tudnának szerezni.

„Jobb, ha el se dobod!” – szól a rendezvény szlogenje Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt./facebook.com

A társaság szeptember 7-én nyílt napot is tart, amelyen a cég munkagépeivel is megismerkedhetnek az érdeklődők. Ehhez a rendezvényhez kapcsolódik „A biztonság az Ön kezében van” kampányuk is, amellyel az út mellett dolgozók biztonságára szeretnék felhívni a figyelmet.

Neked ajánljuk
Törvénytelenül utazott keletre az olasz hulladék Az elektromos cigaretta a műanyaghulladék állatorvosi lova A netezés környezeti következményei Az egymilliomodik faj érkezett meg az ítéletnapi vetőmagbunkerbe (videóval) A talajtermékenység visszaesésével, a vízminőség romlásával kell számolnunk
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam