2019. november 12., Jónás, Renátó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A brassói rendezvények búcsút mondanak a műanyagnak

Október elsejétől tilos lesz a város közterületein szervezett eseményeken műanyag tányérokat, evőeszközöket és poharakat használni.

A városháza nagyon szigorú büntetést szab ki azoknak, akik nem tartják be a határozatot: többé nem szervezhetnek meg eseményt a város területén – adta hírül a Transindex.ro.

Helyettük a gyorsan lebomló, újrahasznosítható evőeszközök használata lesz megengedett, a polgármester például korpából készített tányérokat javasol.

Tekintve, hogy 2021-től az unióban úgyis be lesznek tiltva az egyszer használatos műanyagok, a polgármester szerint a helyi tanács könnyedén meghozta a döntést:

„Nem korrekt, hogy elvárjuk a városlakóktól, hogy szelektíven gyűjtsék a hulladékot, és mindeközben megengedjük az események szervezőinek, hogy megtöltsék egyszer használatos műanyaggal a köztereket, főleg, hogy léteznek sokkal környezetbarátabb megoldások, mint például a búzakorpából készült tányérok” – fogalmazott a polgármester.

A brassói Főtér Fotó: Pudelek (Marcin Szala)/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Az óceánokban lévő szemét tíz százaléka a halászatból származik Boyan Slat a folyókat sem hagyja cserben Egy kis kreativitással tovább emelhetjük a borús esték fényét Feljövőben van a csomagolásmentes kereskedelem Átmenetileg nem veszik át a veszélyes hulladékot Budapesten
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam