2021. július 30., Judit, Xénia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Még hogy egy embert nem sokat tehet...

Miután az I. Tisza-tavi PET Kupán megtapasztalta, hogy milyen hihetetlen mennyiségű szemét van a tó nádasaiban és az ártérben, Párdy Bence felmondott a munkahelyén, és július 1-jén leköltözött a tó mellé szemetet szedni, hogy ne csak elvegyen a természettől, hanem vissza is adjon valamit. 

A korábban pincérként dolgozó Bence a helyi környezetvédők hőse lett, két hónap alatt több mint 266 zsák szemetet gyűjtött össze egyedül. A PET kupások gyűjtést indítottak neki, hogy minél tovább folytatni tudja a munkát – derül ki az Indexen megjelent interjúból.

A lelkes aktivista Thüringer Barbara kérdésére elmondta, azért döntött úgy, hogy visszatér a tóhoz, mert a júniusi PET Kupán azt tapasztalta, rengeteg szemét maradt annak ellenére, hogy 3 tonnát gyűjtöttek össze.

Lelkesedését elmondása szerint a teli zsákok napról napra növekvő mennyisége tartja életben:

Az elmúlt két hónapban 7-8 folyam-kilométernyi partszakaszt tisztított meg a szeméttől Tiszafüred környékén – egyes helyeken több napot vesz igénybe néhány száz méter kitakarítása.

Fotó: Pet Kupa/facebook.com

Kezdetben a júniusi fizetéséből finanszírozta misszióját, de az itt lakók támogatása nélkül nem boldogult volna: kenuját is egy helyi túrákat szervező cégtől kapta. A magánszemélyek bizalmának és adományainak hála ősz végéig tudja folytatni a munkát.

A Párdy Bence által összegyűjtött szemét Kiskörére kerül, ahol önkéntes társaival együtt szelektálják azt.

Neked ajánljuk
Megújult berendezéssel folytatódhat a nagy csendes-óceáni szemétsziget eltakarítása Az olasz főváros évek óta küzd a hulladékválsággal Csomagolásmentes vízzel rukkolt elő a Hell A kanadai hőhullámok ismét bebizonyították, hogy egyre gyorsuló felmelegedéssel kell számolnunk Kirívó a szárazság: szörnyű homokvihar falta fel az ősi kínai várost a Góbi sivatag szélén
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam