2019. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az élelmiszer-csomagolások csúfítják leggyakrabban a tengerpartokat

Az Ocean Conservancy nonprofit környezetvédelmi szervezet adatai szerint a tíz leggyakoribb hulladék közül kilenc, amelyet a partok takarítása során összegyűjtenek, élelmiszerekkel áll kapcsolatban.

Óriási léptékben növekszik a műanyagból készült élelmiszer-csomagolások mennyisége, mivel jócskán meghosszabbítja az ételek eltarthatóságát, nagy hasznot hozva az élelmiszerláncoknak – írja a National Geographic cikke alapján a hirado.hu.

A 2018-as szemétgyűjtések során a begyűjtött hulladékok között a műanyag csomagolás állt a második helyen. Ezenkívül a műanyag szívószálak, kupakok, bevásárlózacskók, fedelek, poharak és tányérok voltak még a listán.

A lista első helyén, bár nem élelmiszerrel kapcsolatos, évek óta a műanyag szűrőt tartalmazó cigarettacsikkek állnak.

Fotó: pxhere.com

A szemétgyűjtő akcióban, melyben több mint egymillió önkéntes vett részt, az összegyűjtött szemetet külön kategóriákra osztották, és fotókkal dokumentálták. Idén az önkéntesek a „Tisztítsuk meg a Földet!” mozgalom keretében, a szeptember 21-i takarítási világnapon folytatják a tengerpartok megtisztítását.

Neked ajánljuk
Tiszta lesz a Tisza: az államfő kezdeményezésére megoldás született a Felső-Tisza állami hulladékmentesítésére Kukákat tesznek a kukák mellé Nagykanizsán Élelmiszermentő város lett Debrecen Norvégiában már rég rájöttek, hogyan kellene védekezni a tömegturizmus ellen Egy új innováció véget vethet a kávékapszulák rossz hírének
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam