2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kukákat tesznek a kukák mellé Nagykanizsán

A városban abban bíznak, hogy az üveget, műanyagot és papírt gyűjtő edények mellé helyezett általános kuka megelőzi, hogy egyesek a szelektív gyűjtőket használják lomtalanítónak.

Nyitott konténereket helyeztek el a nagykanizsai szelektív hulladékgyűjtő szigeteken annak érdekében, hogy az edények köré szórt szemetet ezekbe tegyék, ne pedig a földön szórják szét a notórius szemetelők – számolt be róla az ATV.

Ahol már kint vannak a konténerek, ott rend van – a többi szigeten viszont még bőven van szétszórt hulladék.

A városban lakók megítélése szerint jó megoldást talált a hulladékkezelő cég. Nagykanizsán is próbálták a szemetelőket elkapni, de a lebukással járó büntetésnek nem volt visszatartó ereje. Annak ellenére sem, hogy a hulladékgyűjtő cég telepén mindenféle hulladékot le lehet adni, ráadásul egy bizonyos mennyiség alatt fizetni sem kell ezért.

Áldatlan állapotok egy kanizsai hulladékszigeten az új konténerek elhelyezése előtt Fotó: NFV-Pannonia Cégcsoport/facebook.com

A szemetelés, a hulladék illegális lerakása országszerte hatalmas problémát jelent, amit az évente megrendezett Te szedd! kampány során összegyűjtött szemét mennyisége és a jelenség felszámolásáért küzdő hulladekvadasz.hu oldalon megjelenő fotók is ékesen bizonyítanak. A helyzetben talán az hozhat majd változást, ha a tetteseknek szigorúbb büntetéssel kell számolniuk.

Neked ajánljuk
A zöldenergia utóélete sem mindig tiszta Izzik a levegő a műanyag körül Lebomló pulóverrel az egyre gyarapodó szeméthalmok ellen ENSZ-közgyűlés: Brazília kikéri magának, Kína elkötelezett a klímavédelem mellett Elindult az illegális hulladék felszámolására indított program kistelepülési szakasza
Tovább a forrásra: atv.hu
Vissza
Hírfolyam