2020. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

12 ezren szedik a szemetet az utak mentén

Az ország minden szegletéből jelentkeztek önkéntesek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szeptember 20-ai „Jobb, ha el se dobod!” szemétgyűjtési programjához.

A magánszemélyeken túl önkormányzatok, polgárőrök, iskolák, cégek és egyesületek is jelentkeztek a nagyszabású akcióra, így pénteken közel 12 ezren tisztítják meg országszerte a közutak menti területeket az illegálisan kidobott hulladékoktól – írja a Cívishír.

A tavaszi szemétszedési akciót folytatva, szeptember 20-án ismét elárasztják a szemétgyűjtő önkéntesek a hazai közutak menti területeket.

A dátum nem véletlen, hiszen ekkor tartják a takarítási világnapot, melyet először 1992-ben rendeztek meg az ENSZ Környezetvédelmi Programjának keretében. A társaság a kampánnyal azt reméli, hogy érezhető szemléletváltozást ér el a lakosság körében, hiszen a cég évente átlagosan mintegy 12,5 millió kilogramm illegálisan kihelyezett és eldobált szemetet gyűjt össze országosan a közutak mellől.

Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt./facebook.com

A szemétgyűjtési munkák csak idén mintegy 1,5 milliárd forintot emésztenek fel a társaság költségvetéséből, ráadásul a mérnökségi szakemberek évente közel 1 hónapot csak az illegálisan kidobott út menti szemét összegyűjtésén és elszállításán dolgoznak.

Neked ajánljuk
A sínek mentén is mondjunk búcsút a hulladéknak Itt a feladat: terjed a napenergia hasznosítása, de mi legyen a leszerelt panelekkel? Robotok vehetik fel a harcot a tengereket elborító plasztikkal Két fontos ok miatt is válasszunk hazait! Így teleltesd át az édesburgonyát
Tovább a forrásra: civishir.hu
Vissza
Hírfolyam