2020. október 29., Nárcisz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Tesco folytatja a fenntartható csomagolóanyagok bevezetését

Az áruházlánc célja, hogy 2020 végéig eltávolítsa a nehezen újrahasznosítható anyagokat saját márkás termékeinek csomagolásából, 2025-re pedig 100%-ban újrahasznosíthatóvá vagy újrafelhasználhatóvá tegye ezeket.

Az év elején bejelentett csomagolászöldítés első lépéseként a Tesco saját márkás hűtött italai és smoothie-jai palackját cserélte le újrahasznosított műanyagból készült r-PET-palackokra – ezzel mintegy 3 tonnával csökkentve az éves műanyag-felhasználását Magyarországon – írja a Trade Magazin.

A legújabb fejlemény, hogy a vállalat saját nápolyijai, kekszei és dobozos kiszerelésű édességei is könnyen újrahasznosítható, új csomagolást kaptak:

a polisztirol tálcák helyett környezetbarátabb alternatívát kínáló PET-tálcákon kerülnek az üzletekbe.

A változtatásnak köszönhetően a Tesco közép-európai működésében évente mintegy 6,5 tonnával kevesebb nem újrahasznosítható műanyagot használ fel a termékeihez. Az áruházlánc emellett lecserélte az energiaitalok csomagolására használt zsugorfóliát is, ami további évi 5 tonna csomagolóanyag újrahasznosítását teszi lehetővé.

Fotó: MTI/Vajda János

A folyamat részeként a következő hetekben a tejtermékek, fagyasztott áruk és zöldségek, gyümölcsök is új csomagolást kapnak. A polisztirolból készült csomagolóanyagokat a Tesco papír, PET és polipropilén anyagból készültekre cseréli le, amelyek sokkal szélesebb körben újrahasznosíthatók. Ezzel az intézkedéssel évente 68 tonna nem újrahasznosítható műanyag felhasználását kerülik el.

„A Tescónál törekszünk arra, hogy ne használjunk több csomagolóanyagot, mint amennyire valójában szükség van. Hisszük, hogy a legkisebb módosítás is hatalmas előnnyel járhat a környezetünknek. (...) tovább dolgozunk partnereinkkel és folytatjuk csomagolóanyagaink felülvizsgálatát, hogy hamarosan valamennyi termékünk környezetbarát, új »ruhát« kaphasson” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs igazgatója.

Neked ajánljuk
Óriásporszívóval akarják eltávolítani a műanyaghulladékot egy belga természetvédelmi területről 4,5 billió cigicsikk végzi a környezetben évente Kevesebb élelmiszer végezte itthon a kukában Ösztöndíjprogram környezettudatos egyetemistáknak Pályázat autóbusztöltő berendezések gyártóinak és forgalmazóinak
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam