2020. szeptember 25., Eufrozina, Kende
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Még több elektronikai hulladékot termelünk

Az idén várhatóan a tavalyi mennyiségnél 3 százalékkal több, 242 ezer tonna elektromos és elektronikus hulladék keletkezik Magyarországon, amelyből 80 ezer tonna begyűjtését és kezelését végzik el a hulladékhasznosítók – közölte a Media Markt a nemzetközi hulladékgyűjtő napon.

Magyarország a fejenként 8 kilogrammos, folyamatosan emelkedő begyűjtési mennyiséggel a középmezőnybe tartozik az uniós országok között. A lakossághoz kerülő elektronikai cikkek java részét műszaki kiskereskedelmi áruházak értékesítik, amelyeknek a feleslegessé vált gépeket át kell venniük a háztartásokból – idézi a vállalat közleményét az MTI alapján a Webrádió.

2017 és 2018 után az idén is elérheti az ezer tonnát a Media Markt üzleteiben leadott elektronikai és elektromos hulladék mennyisége.

Ennek 70 százalékát döntően a házhoz szállítások során visszavett hűtők és egyéb háztartási nagygépek adják, a régi képcsöves televíziók és monitorok aránya 18 százalékot tesz ki.

Fotó: Media Markt Magyarország/facebook.com

Mint Tihanyi Ervin, az Inter-Metal Recycling elektronikai hulladék üzletágának vezetője elmondta,

tavaly közel 500 tonna vasat nyertek ki az áruházlánctól érkező e-hulladékokból.

Bíró Péter, a Media Markt szolgáltatási és környezetvédelmi termékmenedzsere hangsúlyozta: a Media Markt akkor is átveszi a használaton kívüli készülékeket, ha nem ott vásárolták azokat, feltéve, hogy a termékkategória megtalálható az áruház kínálatában. 

Neked ajánljuk
Mi köze a gyümölcsnek az elektronikai hulladékhoz? Izzik a levegő a műanyag körül Lebomló pulóverrel az egyre gyarapodó szeméthalmok ellen Dicséretes felelősségvállalás: a jelentős szennyezésforrásnak számító vállalat beszállt a takarításba Mohafalakkal a szálló por ellen
Tovább a forrásra: webradio.hu
Vissza
Hírfolyam