2020. szeptember 30., Jeromos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

India is lép az egyszer használatos műanyagok ellen

Betiltanak többféle egyszer használatos műanyag terméket Indiában.

Indiában rosszul működik a hulladékkezelő rendszer, ezért az ország városait sokfelé szemét borítja.

Az új, műanyagból készült zacskókra, poharakra és szívószálakra vonatkozó intézkedés célja, hogy 5-10 százalékkal csökkentse az ország műanyag-felhasználását.

A lépésnek nem mindenki örül. Gyári munkások és utcai árusok tömegei tartanak attól, hogy a tiltás veszélybe sodorja a megélhetésüket. Sőt, egyes környezetvédő szervezetek is úgy vélik, hogy nem szabad elsietni a folyamatot a műanyag termékek megfelelő alternatívájának hiányában – számolt be róla az Euronews.

Forrás: Euronews/youtube.com

Az Európai Unióban 2021-ben lép életbe az alternatív termékekkel helyettesíthető egyszer használatos műanyag eszközökre vonatkozó tiltás, de a természetes élőhelyeket károsító szemét visszaszorítása érdekében világszerte számos önkormányzat, állam, civil szervezet és vállalat lép fel a rövid élettartamú műanyag termékek ellen.

Neked ajánljuk
Izzik a levegő a műanyag körül Tovább dolgozik a környezetbarát csomagolásokon a Nestlé Lebomló pulóverrel az egyre gyarapodó szeméthalmok ellen Monor is bekapcsolódott a Tisztítsuk meg az országot kormányzati programba A hétvégén rendezik meg a 27. Európai Madármegfigyelő Napokat Magyarországon
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam