2019. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Németország teljesen betilthatja a műanyag zacskókat

Egyre kevesebb műanyag zacskót használnak Németországban, de a 2015 óta elért 64 százalékos csökkenés Svenja Schulze környezetvédelmi miniszter szerint nem elégséges.

A környezetvédelmi minisztérium törvénytervezete szerint a szigorítás, amely nem vonatkozna az áruházi zöldséges-gyümölcsös zacskókra, 2020-ban lépne hatályba – írja a Deutsche Welle alapján a növekedés.hu.

„Az a célunk, hogy magunk mögött hagyjuk az eldobálós társadalmat, és összességében kevesebb műanyagot használjunk fel.”

– jelentette ki Svenja Schulze. A javaslat értelmében az új szabályozást megsértő vállalatok 100 000 eurós (mintegy 32 millió forintos) büntetéssel számolhatnak. 

A tilalom kiterjedne az újrahasznosított és környezetbarát módon gyártott műanyag zacskókra is, de továbbra is engedélyezi a gyümölcsök és zöldségek árusítására szolgáló vékony zacskók alkalmazását.

Kipukkad? Fotó: Marco Verch/flickr.com

Annegret Kramp-Karrenbauer, a kormányzó Kereszténydemokrata Párt (CDU) vezetője és Angela Merkel kancellár várható utódja augusztusban azt mondta: jobban szeretné, ha a műanyag zacskók visszaszorítása önkéntes alapon indulna el.

Neked ajánljuk
Szabadulnának a hulladéklerakótól 12 ezren szedik a szemetet az utak mentén Egyelőre drága és bonyolult, hogy a hulladék ne vesszen kárba Az élelmiszerek 14 százaléka elvész, még mielőtt a boltba jutna Ennek a banknak a tetején is gyümölcsöző gazdaság működik
Tovább a forrásra: novekedes.hu
Vissza
Hírfolyam