2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Különleges palackokkal rukkolt elő a Coca-Cola

Az óceánok megtisztítását végző szervezetek toplistáin évek óta „előkelő” helyen szereplő vállalat új csomagolása a tengereket szennyező műanyaghulladékból készült.

A Coca-Cola legyártotta első 300 mintapalackját, amelyek részben újrahasznosított tengeri műanyagból készültek. A cég új palackjai 25 százalékban tartalmaznak tengeri hulladékot, amelyet a Földközi-tengerről gyűjtöttek össze – írja az Origo.

A Coca-Cola két évvel ezelőtti célkitűzése szerint 2025-re minden általa gyártott dobozt és palackot vissza fog váltani, összes csomagolását újrahasznosított anyagból készíti majd, a műanyag palackokat pedig legalább felerészben újrahasznosított anyagból állítja elő.

Idén az üdítőital-gyártó cég Nyugat-Európában 180 millió eurós fejlesztést hajtott végre a fenntartható csomagolások előállításának növelése érdekében, amelyek mind a gyártást, mind a jövőbeli technológiák adaptálását érintik. 

Fotó: The Coca-Cola Co./youtube.com

Az europackaging.com cikke szerint a Coca-Cola nyugat-európai piacaira vonatkozóan időközben újabb vállalásokat fogalmazott meg: a vállalat teljesen felhagyna minden felesleges vagy nehezen lebomló műanyag csomagolóanyag használatával, és a másodlagos műanyag csomagolóanyagok alkalmazását is beszünteti. Mindezzel éves szinten 11 ezer tonna műanyaghulladékot spórolnak meg. 

Neked ajánljuk
Felveszi a kesztyűt a hulladékimporttal a román kormány Új rend szerint kell gyűjteni a szelektív hulladékot a fővárosban A távoli bolygók vizsgálatához kidolgozott technológia oldhatja meg a földi műanyagkrízist A jövőben sok ezer tonna akkumulátor hasznosulhat Európában Hogyan csökkenhetne a bútoripar ökológiai lábnyoma?
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam