2019. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

30 üres műanyag palack egy metrójegyet ér Rómában

Egy automatába kell bedobálni a palackokat, és máris kapjuk a jegyet, amellyel metrózni lehet, vagy 100 percig bármelyik buszt használni.

Minden palack öt centet ér a legújabb rendszerben, és 30 palack kell ahhoz, hogy összejöjjön egy jegy ára, amelyet akár egy telefonos applikációra is le lehet tölteni az utazás előtt, így még papírt sem használ a rendszer – írja az RTE.ie oldala alapján a hvg.hu.

Eddig három állomáson lehetett így fizetni, és az első statisztikák szerint egy hónap alatt 100 ezer palack gyűlt össze.

A város vezetése most azt tervezi, hogy más megállókra is kiterjesztik a rendszert. A római szeméthelyzet egyébként sok olasz városhoz hasonlóan elég katasztrofális, az állomások környékén is nehezen győzik a szemét kezelését.

Metróállomás Rómában Fotó: pexels.com
Neked ajánljuk
12 ezren szedik a szemetet az utak mentén Még több elektronikai hulladékot termelünk Egy új innováció véget vethet a kávékapszulák rossz hírének Az élelmiszerek 14 százaléka elvész, még mielőtt a boltba jutna Ennek a banknak a tetején is gyümölcsöző gazdaság működik
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam