2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szédítő iramban a szemét ellen

Fiatalok és idősebbek, kicsik és nagyok együtt szedték a szemetet a Futafok futóverseny Campona által indított és támogatott ploggingfutamain.

Október 5-én ismét megrendezték a főváros egyik legrégebbi futóversenyét, amelynek házigazdája ismét a Campona volt. A környezettudatosság iránt elkötelezett jelentkezőket futóedzők vezették végig a kijelölt útvonalakon – derül ki az Origo beszámolójából.

A Futafok szervezői idén változatos, a környezetvédelmet fókuszba helyező programokkal készültek, műanyagmentessé varázsolva a futóversenyt és a környéket.

A környezetért tenni vágyó futóknak lehetőségük volt arra is, hogy a futást szemétszedéssel kössék egybe, azaz ploggingoljanak. Négyévestől 60 éves korig minden korosztály képviseltette magát, az esős idő ellenére lelkesen álltak szemeteszsákkal a kezükben rajthoz, amiket főleg műanyag palackokkal, italosdobozokkal és üvegekkel, illetve autóalkatrészekkel töltöttek meg.

A megtisztított utcák látképe NO PLASTIC feliratot rajzolt ki, ezzel is hangsúlyozva a kezdeményezés mottóját és célkitűzését Fotó: Futafok/facebook.com

Aki a szemétszedésen túl a mindennapi életében is fontosnak tartja a környezettudatosságot, Kump Edina hulladékcsökkentési szakértőtől, a hulladékmentes.hu blog szerzőjétől kaphatott útmutatást műanyaglábnyoma csökkentéséhez.

Az volt a cél, hogy egy olyan környezettudatos programot alakítsunk ki, amely egyrészt széles körben felhívja a figyelmet a műanyagszemét problémájára, szakértői tanácsokkal iránymutatást nyújt a lehetséges hulladékcsökkentési lépésekkel kapcsolatban, és cselekvésre buzdít – mondta el Voith Kinga, a Campona marketingigazgatója. 

Neked ajánljuk
Nagy az alumíniumcsomagolás támogatottsága Magyarországon Egyre több háztartásban tűnik fel ez a különleges vödör Kizárólag USB-C-töltőket kapnak Európában az elektronikai eszközök A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam