2020. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Papírcsomagolással a tudatos fogyasztókért és a műanyagválság ellen

A Lucart két termékcsaládja is új csomagolást kap, amelyek újrahasznosított és újrahasznosítható papírból készülnek, a Magyarországon is működő papíripari vállalat a nyomtatáshoz is komposztálható, biológiailag lebomló festéket használ.

A fogyasztók egyre nagyobb érdeklődéssel fordulnak a fenntarthatósággal foglalkozó kérdések, illetve a környezettudatos választások felé, a kutatások szerint 75%-ukat befolyásolja vásárláskor a termék csomagolásának környezetre gyakorolt hatása, és minden második ember más terméket választ, ha azzal kevésbé terheli a környezetet – írja a 24.hu.

Ezért a higiéniai papírtermékeket forgalmazó Lucart is célul tűzte ki, hogy fokozatosan lecserélje termékei műanyag csomagolását saját gyártmányú, újrahasznosított papírból készült, rugalmasan felhasználható csomagolóanyagokra.

A vállalat az újrahasznosított papírcsomagolás bevezetésével fontos lépést tett az újonnan gyártott műanyagok használatának csökkentésére.

Fotó:  lucartprofessional.com

A fogyasztók is egyre tudatosabbak, tisztában vannak annak a fontosságával, hogy vásárláskor fenntartható termékeket válasszanak, így folyamatosan keresik azokat a lehetőségeket, amelyekkel a gyakorlatban is segítenek megóvni Földünket. Nekünk pedig az a dolgunk, hogy segítsünk nekik ebben – vallja Guido Pasquini, a Lucart kereskedelmi és marketingigazgatója.

Neked ajánljuk
Új csomagolást kap az emblematikus chipstorony Tovább dolgozik a környezetbarát csomagolásokon a Nestlé A fenntartható gazdasági fejlődést elősegítő központ jött létre a Pannon Egyetemen ENSZ-közgyűlés: Brazília kikéri magának, Kína elkötelezett a klímavédelem mellett Elindult az illegális hulladék felszámolására indított program kistelepülési szakasza
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam