2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újrahasznosítási Kisokossal kedveskedik a csokigyár

A világ egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalata, a Nestlé Újrahasznosítási Kisokost készített, mely gyakorlati tanácsokat ad a felelős hulladékgyűjtéshez.

A lakosságnak szóló, egyszerűen és közérthetően megfogalmazott Újrahasznosítási Kisokost készített a Nestlé a HUMUSZ Szövetség szakmai támogatásával – számolt be róla a Világgazdaság.

A kiadvány célja, hogy támogassa a ma még fejlődőben lévő magyar hulladék-újrahasznosítási rendszer működését, gyakorlati hasznos tanácsokkal segítse az emberek mindennapi hulladékgyűjtési tevékenységét.

A szelektív hulladékgyűjtés megfelelő működését számos lakossági tévhit nehezíti – ilyen például, hogy melyik kukába tegyünk bizonyos háztartási hulladékot, hova kerüljön a tejes és gyümölcsleves kartondoboz vagy a samponos és mosószeres műanyag flakon. Az Újrahasznosítási Kisokos ezekre a kérdésekre igyekszik választ adni.

De hova kerüljön a csokipapír? Fotó: Eric Fischer/flickr.com

Több más élelmiszeripari céghez hasonlóan a Nestlé is vállalást tett arra, hogy 2025-re minden csomagolását újrafeldolgozhatóvá vagy újrafelhasználhatóvá teszi, 2050-ig pedig nullára csökkenti üvegházhatásúgáz-kibocsátását.

Ezenfelül Svájcban létrehozta a Nestlé Csomagolástechnikai Intézetet, mely újrafeldolgozható, lebomló vagy komposztálható műanyagok, funkcionális papír, valamint a műanyag csomagolóanyagok újrafeldolgozhatóságát növelő új csomagolási megoldások és technológiák kutatásával foglalkozik.

A kisokos elérhető a nestle.hu/hovadobjam címen.

Neked ajánljuk
A sínek mentén is mondjunk búcsút a hulladéknak Itt a feladat: terjed a napenergia hasznosítása, de mi legyen a leszerelt panelekkel? Robotok vehetik fel a harcot a tengereket elborító plasztikkal ENSZ-közgyűlés: Brazília kikéri magának, Kína elkötelezett a klímavédelem mellett Elindult az illegális hulladék felszámolására indított program kistelepülési szakasza
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam