Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 5., Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Budapestre jön a Műanyagbankár

A november 20–21-én megrendezésre kerülő BrandFestival sztárvendége a Plastic Bank megálmodója és létrehozója, David Katz lesz.

A Plastic Bank pénzt keres a műanyaghulladékok helyi környezetből történő eltávolításával. David Katz azzal a céllal hívta életre a céget, hogy javítsa a hulladékgazdálkodási infrastruktúrával nem rendelkező országokban élő emberek életminőségét – számol be a Portfolio.

A Henkel vállalattal stratégiai szövetségben álló ökológiai szemléletű üzletember máris komoly sikert ért el: 35 millió tonnát meghaladó műanyag palackot sikerült eddig összegyűjtenie.

A „Műanyagbankárként” elhíresült David Katz víziója egy új gazdasági rend, a fenntartható kapitalizmus.

David Katz: Meglepő megoldás az óceán műanyagproblémájára Forrás: TED/youtube.com

A Plastic Bankokban, a „körkörös gazdaság” jegyében az ügyfelek az összegyűjtött hulladékot pénzre (társadalmi valutára) válthatják, vagy egy digitális pénztárca segítségével a szükségleteiknek megfelelő javak beszerzésére fordíthatják. Tulajdonképpen műanyagszemetet adnak el nagy márkáknak, amelyek újrahasznosítják azokat termékeikben. Az ötlet először Balin valósult meg, azonban exponenciális terjeszkedésre számítanak.

Neked ajánljuk
Ígéretes baktériumra bukkantak egy hulladéklerakónál A lomok egyelőre maradnak az otthonokban Hol tart a körkörös gazdaság kiépülése? A karanténból ingyen elkóborolhatunk a könyvek univerzumába Kivilágított ablakok biztatták a világ nagyvárosait
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam