2020. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra egész Európa a hulladékra figyel majd

A november 16–24. között megrendezésre kerülő Európai Hulladékcsökkentési Hét központi témája idén a környezettudatosság lesz.

Egész Európában, így Magyarországon is november 16–24. között rendezik meg az Európai Hulladékcsökkentési Hét című eseménysorozatot, amelynek ebben az évben a környezettudatos szemléletformálás lesz a központi témája.

Az Európai Hulladékcsökkentési Héten államigazgatási szervek, önkormányzatok, gazdasági társaságok, vállalkozások, civil szervezetek és magánszemélyek, valamint oktatási intézmények szerveznek önkéntes – a hulladékkezelés alapelveiről szóló, a környezettudatosság fontosságát kiemelő – programokat.

A szervezők november 8-ig regisztrálhatják kreatív, innovatív hulladékcsökkentési megoldásaikat a www.hulladekcsokkentesihet2019.hu oldalon, amelyet november utolsó hetében meg is valósítanak majd.

Az egyhetes rendezvénysorozat magyarországi eseményeit idén az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége koordinálja.

Fotó: Hulladékcsökkentési Hét/facebook.com
Neked ajánljuk
Izzik a levegő a műanyag körül Tovább dolgozik a környezetbarát csomagolásokon a Nestlé Lebomló pulóverrel az egyre gyarapodó szeméthalmok ellen Nem elégségesek az unió klímavédelmi erőfeszítései? Távoli példa bizonyítja: egy jól megtervezett otthon a természettel és a lakók igényeivel is összhangban lehet
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam