Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 10., Zsolt
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra egész Európa a hulladékra figyel majd

A november 16–24. között megrendezésre kerülő Európai Hulladékcsökkentési Hét központi témája idén a környezettudatosság lesz.

Egész Európában, így Magyarországon is november 16–24. között rendezik meg az Európai Hulladékcsökkentési Hét című eseménysorozatot, amelynek ebben az évben a környezettudatos szemléletformálás lesz a központi témája.

Az Európai Hulladékcsökkentési Héten államigazgatási szervek, önkormányzatok, gazdasági társaságok, vállalkozások, civil szervezetek és magánszemélyek, valamint oktatási intézmények szerveznek önkéntes – a hulladékkezelés alapelveiről szóló, a környezettudatosság fontosságát kiemelő – programokat.

A szervezők november 8-ig regisztrálhatják kreatív, innovatív hulladékcsökkentési megoldásaikat a www.hulladekcsokkentesihet2019.hu oldalon, amelyet november utolsó hetében meg is valósítanak majd.

Az egyhetes rendezvénysorozat magyarországi eseményeit idén az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége koordinálja.

Fotó: Hulladékcsökkentési Hét/facebook.com
Neked ajánljuk
Ígéretes baktériumra bukkantak egy hulladéklerakónál A lomok egyelőre maradnak az otthonokban Hol tart a körkörös gazdaság kiépülése? Sampon és szappan, tablettánként adagolva Autókat ajánlott fel kórházaknak és karitatív szervezeteknek a Ford Magyarország
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam