2022. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A műanyag bevásárlótáskáknak is búcsút int az ALDI

Magyarországon fejenként évente nagyjából 80 műanyag zacskót dobunk egyetlen használat után a kukába. Ez ellen lépne fel az ALDI, amely kivezeti kínálatából a műanyag bevásárlótáskákat.

A jelenlegi készletek kifutása után a jövőben egy biológiailag lebomló anyagból készült táska lesz a helyettesítő termék, illetve csak papír- és többször használatos táskák lesznek elérhetők az üzletekben – írja a nosalty.hu.

Az áruházlánc emellett folytatja a „Mellőzni. Újrafelhasználni. Újrahasznosítani” szlogen alatt futó intézkedéseit, így 2025-re saját márkás termékei esetében 100%-ban újrahasznosítható csomagolóanyagot fog használni, illetve 2025-ig 15%-kal csökkenti csomagolóanyag-felhasználását.

A vállalat október közepétől öt üzletében teszteli a biológiailag lebomló zöldség- és gyümölcszacskót, amit 10 forintos egységáron kínál. A tervek szerint a jövőben a lebomló zacskó mellett valamennyi üzletében többször használatos zöldség- és gyümölcshálót is kínál majd az áruházlánc. A vásárlók hozott csomagolóanyaggal is vásárolhatnak zöldséget, gyümölcsöt, valamint pékárut az ALDI üzleteiben.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

A műanyagok felhasználását visszaszorító stratégia részeként az ALDI Magyarországon 2019-ben kivezetett kínálatából számos egyszer használatos műanyag terméket, többek között a műanyag evőeszközöket, poharakat, tányérokat és szívószálakat, továbbá a műanyag fültisztító pálcika esetében a műanyagot FSC-tanúsított papírral helyettesíti.

Neked ajánljuk
A jövőben műanyag fólia helyett a gyümölcsök héja óvhatja meg a romlandó gyümölcsöket Újabb termékeknél vált újrahasznosítható csomagolásra a Tesco Egy kultikus fenyőfa mesébe illő megmenekülése Újabb „marhaság” – jelölnék az alacsony gázkibocsátású marhahúst Összefüggés lehet a klímaváltozás és a koraszülések között
Tovább a forrásra: nosalty.hu
Vissza
Hírfolyam