2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A műanyaghulladékok csökkentésére törekednek

A MOL-csoport tavaly számos innovatív megoldást vezetett be a műanyaghulladék csökkentése érdekében, például megkezdte a kisebb falvastagságú, azaz kisebb tömegű termékek előállítására alkalmas polipropilén gyártását, mellyel nagyobb energiamegtakarítás érhető el, és csökkenthető a műanyaghulladékok mennyisége.

„A polipropilén gyártásának megkezdése mellett 2018-ban fontos lépést tettünk a vállalatcsoport fenntarthatóbb gazdasági környezetben való működésre való felkészítése terén: a MOL-csoport stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az újrafeldolgozási technológiákkal foglalkozó német APK AG céggel. Az APK fejlesztette ki a rendkívül innovatív oldószeres eljáráson alapuló, szabadalmaztatott Newcycling® újrahasznosítási technológiát, mellyel a csomagolóiparban értek el áttörést. A Newcycling® termékek többször felhasználhatók a fokozottabb igénybevételt jelentő alkalmazási területeken” – írja Éves Jelentésében a MOL-csoport.

Fotó: shutterstock.com

A Newcycling® segítségével a MOL-csoport a vevők körforgásos gazdaságra való áttérését, az újrafeldolgozási kvóták és a régi anyagok innovatív felhasználását célzó fejlesztési célok teljesítését támogató termékekkel bővítheti termékpalettáját.

Ezenkívül újabb mérföldkövet jelent a tiszaújvárosi poliolüzem hivatalos átadása. A MOL-csoport 2021-től kezdi gyártani a poliolt, mely a poliuretán termékek egyik legfontosabb alkotóeleme. A csökkentett üzemanyag- és villamosenergia-fogyasztás (könnyebb anyagok szállítása), csökkentett anyagfelhasználás (a védőbevonat növeli a közüzemi berendezések hasznos élettartamát), valamint a jobb szigetelés által biztosított energiatakarékosság (építkezések, csővezetékek és hűtőlánc-szigetelések, hőszigetelő szóróhabok, rugalmas szigetelőtáblák, fémlemezek, hűtő- és ipari létesítményben használatos merev szigetelések) révén

a poliuretánok fontos szerepet kapnak az éghajlatváltozás hatásainak enyhítésében is.

Neked ajánljuk
Robotok vehetik fel a harcot a tengereket elborító plasztikkal A Pilisi Parkerdő Zrt. budapesti területén folytatódik az illegális hulladék felszámolása November 1-ig még kedvezményesen kínál e-autótöltési lehetőséget a Mol Állami támogatás az elektromos rásegítésű kerékpárokra Egyre kevesebb a jég az Északi-sarkkörön
Tovább a forrásra: molgroup.info
Vissza
Hírfolyam