2020. június 7., Róbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hulladékból bioüzemanyag

Az Európai Bizottság nemrégiben jóváhagyta a Life Landfill bioüzemanyag-projektet, amelynek célja megújuló gáz előállítása az önkormányzati hulladéklerakókból.

A Seat 2023-ig vesz részt a projektben, amelynek célja a hatékonyabb gazdálkodás elérése azáltal, hogy biometánt nyernek egy helyi, bőséges energiaforrásból. 

Andrew Shepherd, a Seat megújuló gázokkal kapcsolatos projektjeinek felelőse hangsúlyozta, hogy „ez a projekt lehetővé teszi számunkra, hogy előrelépést tegyünk a biometán mint üzemanyag fejlesztésében és kutatásában”.

„Végső célunk, hogy a járművek teljes életciklusa alatt a szén-dioxid-kibocsátás szempontjából nulla környezeti hatást lehessen garantálni.”

Fotó: www.seat-mediacenter.com/

A körforgásos gazdaság, az energiahatékonyság és a kibocsátás csökkentésének fellendítése érdekében a Seat jelenleg a Life Methamorphosis projekten dolgozik, amelyben a korábban szétválogatott hulladékokból és állati iszapból nyernek biometánt. Az új Life Landfill bioüzemanyag-projekt egy lépéssel tovább megy, mivel a nyersanyag közvetlenül a hulladéklerakóból származik, előzetes szétválasztás nélkül.

Neked ajánljuk
Súlyosan alábecsülték az óceánok szennyezettségét A csomagolások fényes és árnyas oldaláról Az Országgyűlés később tárgyalja az egyszer használatos műanyagok betiltásával kapcsolatos javaslatot Hogyan lehet fenntartható a közbeszerzés? A legmelegebb május volt az idei a mérések kezdete óta
Tovább a forrásra: jarmuipar.hu
Vissza
Hírfolyam