2020. szeptember 25., Eufrozina, Kende
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idén is azonosították a legnagyobb szemetelőket

A szégyenteljes toplistát a Coca-Cola vezeti, nem sokkal lemaradva követi a Nestlé és a PepsiCo.

A Break Free From Plastic nevű nemzetközi mozgalom szeptemberben óriási szemétszedő akciót szervezett 50 országban, hat kontinensen, 484 ponton, 72 ezer önkéntes bevonásával. Ennek az eredményeként készült el az a lista, amelyből kiderül, mely márkák szemetéből gyűjtötték össze a legtöbbet – írja a hvg.hu.

A hulladék szelektálásakor a Coca-Cola brand volt messze a legnagyobb arányban megtalálható a műanyagszemét között: 37 országban találtak a szemetéből.

Gyakori hulladékforrásnak bizonyultak a Nestlé, a PepsiCo és a Mondeléz International (a Milka, Belvita és az Oreo gyártója) termékei is, de az Unilever, a Mars, a Procter&Gamble, a Colgate-Palmolive, a Phillip Morris International és a Perfetti Van Melle is „előkelő” helyen szerepel a listán.

Márkát rendelnek a szeméthez Fotó: breakfreefromplastic.org

A műanyagmentes környezetért harcoló mozgalom közleményében figyelmeztetett: ezek a cégek általában csak látszatmegoldásokat tesznek a szennyezés csökkentésére, miközben nagyrészt még mindig egyszer használatos műanyagokba töltik a termékeiket. A szervezet szerint a papír- és a lebomló műanyag csomagolások csak félmegoldást jelentenek, mivel a szemetelés fenntarthatatlan kultúráját támogatják.

Neked ajánljuk
Izzik a levegő a műanyag körül Tovább dolgozik a környezetbarát csomagolásokon a Nestlé Lebomló pulóverrel az egyre gyarapodó szeméthalmok ellen Kreatív alkotások vécépapír-gurigából Kaliforniában 2035-től csak tisztán elektromos autókat lehetne forgalmazni
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam