2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyedül szedett össze hatezer liter szemetet

A 30 éves miskolci fiatalembert nagyon zavarta, hogy tele van szeméttel kedvenc kirándulóhelye, ezért úgy döntött, nem vár másra, maga oldja meg a problémát.

Az önkéntes szemétszedő Duli Gábor, akiről az RTL Klub Híradója forgatott riportot, elmondása szerint mindig is nagy természetjáró volt. A miskolci fiatalembert jó ideje zavarta, hogy egyre több a szemét az erdőben, ezért elgondolkodott rajta, hogy egymaga mit is tehetne a környezetvédelemért – írja az nlc.hu.

Végül fél évvel ezelőtt elkezdett szemetet szedni, azóta százzsáknyi eldobált hulladékot gyűjtött össze egyedül a Bükkben, példáját pedig többen követik.

Bár azt a tervét feladta, hogy az egész Bükköt megtisztítsa, most is rendszeresen járja az erdőt, és örül, hogy másokat is inspirál – hiszen éppen azt akarta bizonyítani, hogy nem kell másra várni, egyedül is lehet tenni a környezetért.

Fotó: Duli Gábor
Neked ajánljuk
Az olasz főváros évek óta küzd a hulladékválsággal Megújult berendezéssel folytatódhat a nagy csendes-óceáni szemétsziget eltakarítása Július elsejével életbe lépett az egyszer használatos műanyagokat megzabolázó rendelet Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát
Tovább a forrásra: nlc.hu
Vissza
Hírfolyam