2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyedül szedett össze hatezer liter szemetet

A 30 éves miskolci fiatalembert nagyon zavarta, hogy tele van szeméttel kedvenc kirándulóhelye, ezért úgy döntött, nem vár másra, maga oldja meg a problémát.

Az önkéntes szemétszedő Duli Gábor, akiről az RTL Klub Híradója forgatott riportot, elmondása szerint mindig is nagy természetjáró volt. A miskolci fiatalembert jó ideje zavarta, hogy egyre több a szemét az erdőben, ezért elgondolkodott rajta, hogy egymaga mit is tehetne a környezetvédelemért – írja az nlc.hu.

Végül fél évvel ezelőtt elkezdett szemetet szedni, azóta százzsáknyi eldobált hulladékot gyűjtött össze egyedül a Bükkben, példáját pedig többen követik.

Bár azt a tervét feladta, hogy az egész Bükköt megtisztítsa, most is rendszeresen járja az erdőt, és örül, hogy másokat is inspirál – hiszen éppen azt akarta bizonyítani, hogy nem kell másra várni, egyedül is lehet tenni a környezetért.

Fotó: Duli Gábor
Neked ajánljuk
A többség nem hiányolja az egyszer használatos műanyagokat Rendkívül népszerű a Hulladékvadász alkalmazás Megtisztult a Terebesi erdő Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: nlc.hu
Vissza
Hírfolyam