2019. november 13., Szilvia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Olaszországban a halászoknak és a gondolásoknak is gondjuk van a tenger tisztaságára

Aktívan kiveszik a részüket a szemét elleni harcból a velencei csatornák gondolásai.

A szakmai szövetség búvárai hozzákezdenek a Canal Grande alján lévő szemét kihalászásához. Lámpákkal merülnek le a Rialto híd lábához, hogy felkutassák a felhalmozódott szemetet – írja a Life.

A velencei gondolások korábban már 5 alkalommal vettek részt hasonló kezdeményezésben, segítségükkel már mintegy 2,5 tonna szemetet hoztak fel a velencei csatornákból.

A kezdeményezés Luigi Brugnaro, Velence polgármestere támogatásával valósul meg.

Velencei gondolások háttérben a Rialto híddal Fotó: Shaun Dunmall/flickr.com

Az olasz kormány áprilisban fogadott el egy törvényt arról, miszerint a halászok a véletlenül a hálójukba akadt műanyagot kihozhatják a szárazföldre. Eddig a szemetet ugyanis vissza kellett dobniuk a vízbe, különben illegális szemétbehozatal miatt feljelenthették őket, és ki kellett volna fizetniük a megsemmisítés költségeit. Most azok a halászok, akik önként fel- és kihoznak szemetet a tengerből, környezetvédelmi pecsétet kapnak. A szeméttől ingyen megszabadulhatnak a kikötőben lévő gyűjtőhelyeken.

Neked ajánljuk
Az óceánokban lévő szemét tíz százaléka a halászatból származik Boyan Slat a folyókat sem hagyja cserben Egy kis kreativitással tovább emelhetjük a borús esték fényét Színpompás konfetti környezetkárosítás nélkül Még napokig nem tudják megfékezni a bozóttüzeket Ausztráliában
Tovább a forrásra: life.hu
Vissza
Hírfolyam