2020. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A halloween hulladéklábnyoma is rémisztő

Az Egyesült Királyság több mint kétezer tonna szemetet termel halloween idején, és ebbe még nem is számolták bele a játékokat és a dekorációkat.

A kiskereskedők által eladott halloweenkosztümök annyi szemetet termelnek, ami 80 millió műanyag palacknak felel meg – írja a Hubbub és a Fairyland Trust jelentése alapján a Világgazdaság.

A szervezetek 19 különböző kiskereskedelmi üzlet által értékesített több mint 300 ruházat vizsgálata alapján megállapították, hogy az eladott jelmezek 83 százaléka olajalapú műanyagot, például poliésztert tartalmaz.

Ennek következtében az Egyesült Királyság több mint kétezer tonna műanyaghulladékot halmoz fel halloween idején, amit száz százalékban a jelmezek és a maszkok tesznek ki.

A Hubbub egy másik kutatása szerint 2017-ben 33 millió brit ember öltözött be halloweenkor, azonban a 40 százalékuk csak egyszer viselte az ünnepre vásárolt ruhákat.

A műanyag(jelmez) csapdája: rövid pályafutás messzire ható következményekkel Fotó: pxhere.com

A Hubbub vezérigazgatója, Trewin Restorick szerint a kiskereskedőknek nagyobb felelősséget kell vállalniuk az olyan szezonális ünnepek kínálatáért, amelyek tovább ronthatják a már amúgy is katasztrofális mértékű műanyag-felhasználás hatását bolygónkra.

A Hubbub és a Fairyland Trust igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy sokkal környezetkímélőbb lenne, ha a családok saját gyártású jelmezeket készítenének, erre pedig tökéletesen megfelelnének az otthon talált használt ruhák. Állításuk szerint ezzel a módszerrel nagymértékben vissza lehetne szorítani a környezetszennyezést – ezeket a tanácsokat a farsangi időszakban mi is bátran megszívlelhetjük majd.

Neked ajánljuk
A betétdíj oldhatja meg a palackproblémát Rekordmagasságba emelkedett a világ elektromos hulladékának mennyisége az elmúlt évben Hangolódj mosogatószappannal a műanyagmentes júliusra A koronavírus-járvány miatti válság legpozitívabb hatása maga a kezelés módja lesz Hatalmas óceán van az Antarktisz alatt
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam