Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 5., Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Átmenetileg nem veszik át a veszélyes hulladékot Budapesten

Extrém mennyiség érkezett festékhulladékból és növényvédő szerből, megteltek a hulladékudvarok.

Az Index egy budapesti lakos tapasztalatairól számolt be, aki sikertelenül próbálta leadni a háztartásában összegyűlt festékmaradékot és más, veszélyes hulladékokat (lakk, fugázó anyag, gyomirtó stb.).

A Fővárosi Közterület-fenntartót Zrt. a portál megkeresésére elmondta: az utóbbi időben a fokozott lakossági érdeklődés hatására beérkezett extrém mennyiségű veszélyes hulladék miatt az érintett két hulladékudvar (XXII. Nagytétényi út 335, XV. Károlyi Sándor u. 166.) kapacitása valóban megtelt.

Így a festékhulladék és növényvédő szer átvétele átmeneti ideig szünetel.

Hozzátették: a begyűjtött anyagfajták tekintetében élő szerződéssel rendelkeznek, az érintett telephelyekről a szükséges szállításokat megrendelték. Ez azt jelenti, hogy egy-két héten belül a szolgáltatás változatlan formában folytatódik, addig hulladékudvari leadás kapcsán kérik ügyfeleik szíves türelmét.

Hulladékudvar a Fővárosi Közterület-Fenntartó Nonprofit Zrt. XV. kerületi telepén
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Nemcsak a festékhulladék és növényvédő szer átvétele szünetel, hanem sok helyen a gumié, a hungarocellé és a fáradt olajé is.

Neked ajánljuk
Ígéretes baktériumra bukkantak egy hulladéklerakónál A lomok egyelőre maradnak az otthonokban Hol tart a körkörös gazdaság kiépülése? A karanténból ingyen elkóborolhatunk a könyvek univerzumába Kivilágított ablakok biztatták a világ nagyvárosait
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam