2020. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem csak a „világbékéért”, a tiszta tengerpartokért is tesznek a szépségkirálynők

A Miss Scuba International szépségverseny a tengerek és óceánok szennyezettségére hívja fel a figyelmet.

A Malajziában megrendezésre kerülő versenyen a Magyarok Világszépe címet viselő Senánszky Flóra is részt vesz.

A verseny egyik programja egy közeli tengerpart megtisztítása volt, amivel a szervezők a partra sodródó plasztik elképesztő mennyiségére szeretnék felhívni  a világ figyelmét.

A tengerpart környékén élők többzsáknyi szemetet gyűjtenek össze nap mint nap.

Fotó: Miss Scuba International/facebook.com

– Először szembesültem azzal, hogy milyen hatalmas probléma ez a környezetünknek.  Imádok víz alatt lenni, ilyenkor mindig egy másik világba csöppenek, és szeretném még sokáig látni, ahogy a teknősök úszkálnak a tiszta vízben – fogalmazott Senánszky Flóra. A versenyző úgy véli,

a nagy változások apró lépésekkel kezdődnek, és ha mindenki csak egy kicsit odafigyel például a szelektív hulladékgyűjtésre, a műanyag zacskók és palackok használatának kiiktatására, már az is sokat segíthet.

A malajziai megmérettetés kiemelt célja, hogy a rendezvény ne csak a mai modern nők külső szépségének és bátorságának megünnepléséről szóljon, hanem egyidejűleg a természetvédelem és a tengerek élővilága is kiemelt figyelmet kapjon.

Neked ajánljuk
Mintegy 14 millió tonna mikroműanyag van az óceánok fenekén Dicséretes felelősségvállalás: a jelentős szennyezésforrásnak számító vállalat beszállt a takarításba Űrszemétészlelő és -megfigyelő radart adtak át Németországban Száz új hulladékszállító jármű áll munkába Budapesten A parlagon hagyott földek is segíthetnék a klíma ügyét
Tovább a forrásra: haon.hu
Vissza
Hírfolyam