2020. október 27., Szabina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A MÁV és a szemetelők küzdelme folytatódik

Tavaly októbertől idén szeptember végéig a vasúttársaság több mint 2255 tonnányi hulladékot vitetett el fővárosi és vidéki területeiről.

A MÁV közleménye szerint tavaly a vasúti területekről országszerte 1090 tonna illegálisan lerakott hulladékhalmot vitettek el, amire több mint 155 millió forintot meghaladó összeget fordítottak eddig – írja az MTI alapján a hirado.hu.

A MÁV számára országos szinten nagy problémát jelent, hogy a vasúti területek közelében, a nyílt pályán több helyen illegális szemétlerakók létesülnek.

Április közepe óta a fővárosban a X. kerületből hozzávetőlegesen 80, a Keleti pályaudvar környékéről 26, a XIII. kerületből 40, a XIV. kerületből 60, a XV. kerületből 25 tonna illegális hulladékot szállítottak el.

Cegléden, Nagykanizsán, Nagyrécsén, Makón, Fényeslitkén, Pécsen, Szolnokon és a Győr-Abda vasúti vonalszakaszokon gyűlt össze nagy mennyiségű hulladék, majdnem 870 tonnát szállíttatott el a vasúttársaság.

Illegálisan lerakott hulladék Fotó: mavcsoport.hu
Neked ajánljuk
Mintegy 14 millió tonna mikroműanyag van az óceánok fenekén Űrszemétészlelő és -megfigyelő radart adtak át Németországban „Szarvasbarát” zacskókkal óvják az állatokat a műanyagszeméttől Japánban Újra Nyíregyházán Európa legnagyobb afrikai elefántja (képgalériával) Egyre inkább sújtja Afrikát az éghajlatváltozás
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam