2019. december 8., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Okoskamerákkal a szemetelők ellen

Mobilkamerák és intelligens szoftverek segíthetik a jövőben a közterület-felügyelet munkáját Óbudán.

2020-tól  drónokat is bevethetnek a szemetelés megfékezése érdekében – írja a Ripost alapján az Index.

Rácz Ferenc Péter, Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete igazgatója elmondása alapján az okoskamerás módszert már tesztelték is, és ha a szükséges beszerzések megtörténtek, kb. fél év múlva el is kezdhetik alkalmazni azt. Az új szoftver képes arra, hogy felismerje a gyanús mozgásokat:

amikor behajtanak vagy belépnek adott területekre, vagy bizonyos tipikus mozgáskombinációkat észlel a szoftver, riasztja az operátort, aki rögtön tud intézkedni, segítséget hívni.

Illegális hulladéklerakat idén tavasszal egy III. kerületi utcában Fotó: hulladekvadasz.hu

Az okoskamerák az illegális hulladék elhelyezése mellett más szabálysértő cselekményekhez – mint a verekedés, a nagyobb csoportosulás, a gépkocsikba nézegetés, illetve autófeltörés, a nyílt láng vagy egy kerítésen való átmászás – kapcsolódó mozgáskombinációk azonosítására is alkalmas lesz.

Az okoskamerák megjelenése nemcsak Óbudán várható: a Szitakötő projekt keretében a jövőben országosan 35 ezer intelligens szoftveres kamerát vetnek majd be.

Neked ajánljuk
A műanyagszennyeződés csúszós terep A plasztikbank története folytatódik Elfelejteni a szeméttelepeket Tömegesen kóborolnak éhes jegesmedvék a csukcsföldi város közelében A karácsony az ajándékozás és az adományozás ideje...
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam