2020. november 25., Katalin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A plasztikbank története folytatódik

Újabb öt évre meghosszabbította együttműködését az ázsiai országok műanyag- és szociális problémáit egyszerre kezelő társadalmi szervezettel a Henkel.

A 2017-ben elindított partnerség folytatásaként a Henkel támogatni fogja a plasztikbank Haitin, a Fülöp-szigeteken és Indonéziában zajló projektjeit, valamint jelentősen hozzájárul több mint 400 egyiptomi Plastic Bank-gyűjtőpont infrastruktúrájának fejlesztéséhez – számolt be a Trade Magazin.

A két szervezet közös célja az óceánok műanyagszennyezésének csökkentése, és a szegénységben élő emberek életének javítása – különösen azokban az országokban, amelyekben nincs hulladékgazdálkodási infrastruktúra. 

A műanyagbank koncepciójának lényege, hogy az erre kialakított központokba a helyi lakosság visszaviheti az összegyűjtött műanyaghulladékokat, és pénzre, árukra vagy szolgáltatásokra cserélheti azokat. Ez az anyag ezután Social Plastic®-ként visszakerül a műanyagértékláncba.

Forrás: Plastic Bank/youtube.com

A Henkel volt az első globális fogyasztási cikkeket gyártó vállalat, amely partnerségre lépett a Plastic Bankkal. Segítette a szervezetet az ellátási lánc létrehozásában, valamint az összegyűjtött műanyaghulladékok feldolgozhatóságának és újrahasznosíthatóságának biztosításában, hogy azok visszakerülhessenek az értékláncba.

Az együttműködésnek köszönhetően összesen több mint 200 tonna Social Plastic®-et dolgozott fel a Henkel.

Ez a mérföldkő külső elismerést is kapott: a Henkel elnyerte a Packaging Europe „Legjobb gyakorlat” Fenntarthatósági Díját és az Ecovia Sustainable Beauty Díját a „Fenntartható csomagolás” kategóriában.

Neked ajánljuk
Nem csak pazarlás miatt problémás, ha a szemétben végzi az e-hulladék Évente több mint 200 ezer tonna műanyag kerül a Földközi-tengerbe Akiket kiakasztott a feldolgozhatatlan textilhulladék 20 nagy olaj- és gázcég kapcsolatban van a légkörbe jutó szén-dioxid több mint egyharmadával Számukra biztosan nem színjáték a fenntarthatóság
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam