2020. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Többször használatos szilikonfedelek az Interspar áruházakban

Mostantól több saját márkás vajkrém és tejföl terméke tetejére, a fém zárófólia fölé nem tesz műanyag fedelet a vállalat, amivel évente több mint öt tonnával csökkenti a felhasznált műanyag mennyiségét.

Az új környezetbarát kezdeményezés során a saját márkás tejtermékek közül a 450 grammos, 20%-os SPAR tejföl és a négyféle ízesítésű SPAR vajkrém esetében a kiskereskedelmi vállalat, tesztjelleggel, mellőzi a műanyag fedelet – számol be a Spar közleménye alapján a Humusz.

A kibontott tejtermékek minőségét a fogyasztók az üzletekben megvásárolható, többször használatos, higiénikusan tisztítható, praktikus szilikon zárófedelekkel őrizhetik meg.

Fotó: Spar

„Vállalatunk a vásárlóival együtt, közösen sokat tesz a tisztább és egészségesebb környezet kialakítása érdekében. Nagyszerű érzés, hogy a SPAR vevői aktív és lelkes partnerek minden zöldkezdeményezésünkben, mint azt legutóbb a hatalmas sikerű zöldség- és gyümölcstároló tasakok bevezetésekor tapasztalhattuk” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

Éves mennyiségekkel számolva a műanyagok elhagyásával a lépésnek köszönhetően megtakarított műanyag mennyisége az 5,5 tonnát is elérheti.

A vállalat további, fenntarthatósággal kapcsolatos kezdeményezései a www.sparafenntarthatojovoert.hu weboldalon ismerhetők meg.

Neked ajánljuk
Retteghet a tiszai szemét – idén is támadnak a PET-kalózok A Carlsberg és a Coca-Cola is papírcsomagolás felé kacsingat Adjunk esélyt az anyagoknak A természet alkotásainak törékeny szépsége is lehet kézzelfogható Díj a járvány idején helytálló nők elismerésére
Tovább a forrásra: humusz.hu
Vissza
Hírfolyam