2020. október 30., Alfonz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Forradalmi zöldségcsomagolással a műanyag és a pazarlás ellen

A termékekre fújható csomagolást kifejlesztő amerikai Apeel Sciences olyan fejlődő élelmiszer-exportőr országokon szeretne segíteni, ahol a gazdák nem tudják hűteni vagy más módon tartósítani az eladásra szánt termékeiket.

Az eljárás során az avokádót egy ehető, de íztelen anyaggal kezelik, ami védőréteget képez a termés körül, és lelassítja a termények megromlásáért felelős természetes folyamatokat – írja a Guardian alapján a 444.hu.

A készítők célja a megromlott, kidobandó élelmiszerek arányának csökkentése, valamint a műanyag csomagolás háttérbe szorítása.

Az Egyesült Államokban, ahol már használják, az új csomagolási technológia több mint a felére csökkentette az áruházakban megromlott és kidobott alma, spárga, citrom és lime mennyiségét.

A csomagolást kumkvaton, banánon, avokádón, citromon, lime-on, mandarinon és narancson kívül szamócán, spárgán és almán is sikeresen tesztelték, ahol a műanyag megspórolásán és az eltarthatóság meghosszabbításán túl annak is lehet gyakorlati haszna, hogy a vásárló a csomagolást akár el is fogyaszthatja.

Gyorsított felvételen igazán meggyőző a különbség – jobb oldalon a becsomagolt gyümölcsök  Forrás: Apeel Sciences/youtube.com
Neked ajánljuk
Lehet egy eldobható pelenka fenntartható? A szép szavak után egy rossz húzás az Apple-től Több 10 millió forintos beruházással csökkenti ökológiai lábnyomát Magyarország vezető higiéniaipapír-gyártója Bizonyítékot találtak arra, hogy víz van a Holdon Egy ipari csarnok is lehet fenntartható
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam