2021. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sajátos ötlet a gyorséttermi szemetelők megfékezésére

Az angol farmerek megelégelték a földjeiket elborító hulladékot, rendszámmal látnák el az elviteles csomagolásokat.

A gazdálkodók azt szeretnék elérni, hogy csökkenjen a szemetelés a földjeik mentén, ami a hulladékot gyakran elfogyasztó állataikra is veszélyt jelent – írja a Telegraph nyomán a hvg.hu. 

A farmerek ezért felvetetették, hogy az éttermekben vagy bármilyen olyan helyen, ahonnan a gyakran eldobált csomagolások származnak, nyomtassák rá az autók rendszámát a megvásárolt termék dobozára.

Az egyik farmer azt hozta fel példaként, hogy a közelükben lévő éttermek 2,5 mérföldes környezetében – 4 kilométer – tele van minden eldobott szeméttel, vélhetően ennyi kell, hogy elfogyasszák az autósok a megvásárolt ételeket.

A McDonald’s is megszólalt az ötlet kapcsán, és elmondták: az általuk használt csomagolóanyagok 80 százaléka újrahasznosítható, és minden éttermük mellett rengeteg szemetes van, ahova kidobhatnák a vásárlók az üres papírdobozokat. Mondjuk a drive-inben feltehetően éppen olyanok vásárolnak, akiknek nincs idejük az étteremnél elfogyasztani az ételeket – ugyanakkor ettől még a szemetük kulturált kezeléséről a megszégyenülés veszélye nélkül is gondoskodhatnának.

Fotó: Joehawkins/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Vége a műanyaghulladék felelőtlen exportjának Három éve szállt szembe Kenya a plasztikszatyrokkal. Mik a tanulságok? Könnyebb lett felelősen gondoskodni a sittről Kaposváron Új, ingyenes platform segíti a természettudományos tárgyak oktatását Közel 41 000 ételcsomag kerülhetett szétosztásra
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam