2021. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Svéd szigorral a tiszta környezetért

Január elsejétől teljesen kivonja választékából az egyszer használatos műanyag termékeket az IKEA.

2020-szal eltűnnek az áruház polcairól a szívószálak, a plasztik tányérok, poharak, evőeszközök, italkeverők, fagyasztótasakok, szemeteszsákok, valamint a műanyaggal bevont papírtányérok és poharak – számolt be a Piac és Profit.

Az IKEA fő célja, hogy tevékenysége során a körkörös modell szolgáljon alapul minden tekintetben, a termékfejlesztéstől és az anyagbeszerzéstől az ellátási lánc fejlesztésén és a logisztikán át egészen az üzletek polcaiig bezárólag.

A svéd lakberendezési vállalat az eldobható termékek esetében új sorozatot vezet be minden éttermében, bisztrójában és kávézójában. A jelenlegi poharakat, evőeszközöket, tálakat, tányérokat és szívószálakat fenntarthatóbb anyagokból készült termékek váltják fel. Az új eldobható termékekben használt összes anyag megújuló forrásból származik.

Mint közleményükben megjegyezték: 2030-ra csak olyan termékeket fognak gyártani, amelyek megújuló vagy újrahasznosított anyagokból készültek, továbbá támogatják a használt termékek felújítását, újraeladását, illetve újrafeldolgozását.

Fotó: Kirakiraouji/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Vége a műanyaghulladék felelőtlen exportjának Három éve szállt szembe Kenya a plasztikszatyrokkal. Mik a tanulságok? Néhány üzletében bevezeti a használt étolaj visszavételét az ALDI A klímaváltozás témája 2020-ban is sokat hozott azoknak, akik hittek benne Fokhagyma: vírusölő, immunerősítő, méregtelenítő
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam